Şehir Tiyatrosundan Özel Gösterim

Her ay yetişkin ve çocuk izleyicilere yönelik oyunlarıyla binlerce Manisalı sanatsevere ulaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, çeşitli nedenlerle cezaevinde bulunan mahkumlara yönelik özel gösterimleriyle de moral oldu.

Şehir Tiyatrosundan Özel Gösterim
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’da kültür ve sanata en güzel katkıyı sunmak için çalıştıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, serbest denetimlik kapsamında her ay ortalama 100 mahkûma salonlarını kapattıklarını belirterek, onlara tiyatroyla moral olmaya çalıştıklarını söyledi.



Karne hediyeleri kahkaha oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan çocuk oyunu ‘Asteriks ve Oburiks’ bu kez de karne heyecanı yaşayan minikler için sahnelendi. İki maceraperest dostun eğlenceli hikâyelerini izleyen çocuklar, karne heyecanıyla birlikte çifte mutluluk yaşadılar. Oyuna, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İki maceraperest dost olan Asteriks ve Oburiks’in, kötü kalpli Sezar’la mücadelelerini anlatan oyun, kaba kuvvetin sorunlara çözüm oluşturmayacağını, dostluğu, sağlıklı beslenme ve hayvan sevgisinin önemini de anlatıyor. Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün himayelerinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız çatısı altında bu güne özel karne etkinliği yapmak istedik. Oyunumuzun amacı çocuklara yapmaları gerekenleri öğretmeye ve unuttuğumuz değerleri hatırlatmaya çalışıyoruz. Yeni oyunlarımız da dahil olmak üzere tiyatromuz her zaman devam edecek. Minik seyircilerimiz ve velileri salonumuza bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA