Saruhanlı Şehidinin Adı Okuduğu Okuluna Verildi

Şırnak’ta geçen yıl Nisan ayında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Nezir Pirnarcı’nın adı, şehidin de eğitim gördüğü memleketi Saruhanlı ilçesinin Halitpaşa Mahallesindeki ortaokula verildi.

Saruhanlı Şehidinin Adı Okuduğu Okuluna Verildi
Okul bahçesinde düzenlenen törene Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ilçe protokolü, şehidin babası Mehmet Pirnarcı, öğretmen öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda şehidin hayat hikayesi anlatıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra Başkan Yaralı ve protokol üyeleri tarafından okula şehidin adının verilmesi dolayısıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Başkan Yaralı, şehidin babası Mehmet Pirnarcı’ya çiçek verdi. Yaralı, burada yaptığı açıklamada şehit Nezir Pirnarcı’yı bir kez daha rahmetle andıklarını belirterek, "Ebediyen kalbimizde yaşayacak olan şehidimizin adını da böylelikle ölümsüzleştirdik" dedi.

Saruhanlı Belediyesi tarafından Halitpaşa Mahallesinde yapımı devam eden sosyal tesise de şehit Pirnarcı’nın adını vereceklerini dile getiren Yaralı, bu konuda geçtiğimiz aylarda belediye meclisinde karar aldıklarını söyledi.

Yaralı, "Şehidimizin adını, Halitpaşa Mahallesinde yapımı devam eden sosyal tesise de vereceğiz. Böylece şehidimizin adı, kendi memleketinde yaşayacak. Halitpaşa mahallemize güzel ve kapsamlı bir tesis kuruyoruz. İçerisinde çok amaçlı salonu, amfi tiyatrolu yazlık düğün bahçesi, kafeterya, halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları, fitnıss aletleri, çocuk oyun parkları, süs havuzu ve otopark da yer alıyor. Bunun yanında tesiste ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımız da olacak. Tesisimize şehidimizin ismini de verince, tesisimiz daha anlam kazanacak. Halitpaşalı kardeşlerime hayırlı olsun. bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Kaynak: İHA