Okul Bahçesindeki Silahlı Kavgaya Dava

Ümraniye'de, bir ilkokulun bahçesinde servis taşımacılığı yapan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 5 şüpheli hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet, 1 şüpheli hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ümraniye'de, bir ilkokulun bahçesinde servis taşımacılığı yapan iki grup arasında çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen 5 şüpheli hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, 1 şüpheliye de "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Ümraniye bir ilkokulun bahçesinde servis taşımacılığı yapan iki firmanın çalışanları arasında çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin 3'ü tutukla 6 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

Hazırlanan iddianamede, olayda hayatını kaybeden Cüneyt Elik ile şüpheliler Eyüp Aygün, Kerem Beyazıt, Ramazan Sarı, Mehmet Aytekin, Serkan Varol ve Sevim Kırık'ın öğrenci servisi işletmeciliği yaptıkları belirtildi.

Olay tarihinde Ümraniye Çakmak Mahallesi Fatih İlkokulunda servislerine öğrenci kaydetmek için stant kuran Cüneyt Elik ile şüphelilerin tartıştıkları belirtilen iddianamade, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Elik'in elinde bulunan bıçak ile şüphelilerden Ramazan Sarı'yı yaraladığı aktarıldı.

İddianamede, şüphelilerden Kerem Beyazıt'ın da elindeki silahla Elik'e ateş ederek vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladığı belirtilerek, çıkan arbedede Cüneyt Elik'in annesi Selime Elik'in de hafif şekilde yaralandığı bilgisi verildi.

Daha sonra olay yerine gelen şüpheli Mehmet Aytekin ile müşteki Feyyaz Elik'in de araçtan inerek kavgaya müdahil oldukları aktarılan iddianamede, diğer şüpheliler Eyüp Aygün ve Serkan Varol'un da birlikte gelerek kavgaya karıştıkları anlatıldı.

İddianamede, şüphelilerden Eyüp Aygün'ün de olay sırasında elindeki silahla ateş ettiği kaydedilen iddianamede, şüphelilerden Sevim Kırık'ın ise beze sarılı vaziyette bulunan elindeki silahı çimenlik alana attığı belirtildi.

- Hangi silahtan ateşlendiği belirlenemedi

Cüneyt Elik'in, İstanbul Adli Tıp Kurumundan alınan otopsi raporunda ölümünün ateşli silah yaralanmasına bağlı olduğu belirtilen iddianamede, Elik'in ölümüne sebep olan atışın hangi şüphelinin silahından ateşlendiğinin belirlenemediği vurgulandı.

İddianamede, suça konu silahların 6136 sayılı yasaya göre yasak niteliğine sahip ateşli silahlardan olduğunun İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarından alınan uzmanlık raporunda belirtildiği ifade edilerek, şüphelilerin bu şekilde üzerlerine atılı suçları işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Bu kapsamda şüpheliler Eyüp Aygün, Kerem Beyazıt, Ramazan Sarı, Mehmet Aytekin ve Serkan Varol'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, şüpheli Sevim Kırık'ın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Şüphelilerin yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.

Kaynak: AA