Mezitli'de Kafe Kütüphane Açıldı

Mezitli Belediyesi’nin hayırsever Alper Gürsoy’un desteğiyle hayata geçirdiği Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanesi görkemli bir törenle hizmete girdi.

Mezitli'de Kafe Kütüphane Açıldı
GMK Bulvarı ile Mezitli Deresi’nin kesiştiği noktada hizmete giren kafe kütüphanesinin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, işadamı Alper Gürsoy ve tesise adına verdiği annesi Fitnat Gürsoy, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Fitnat Gürsay, oğlu Alper Gürsoy’un kendisine eşi bulunmaz bir hediye verdiğini ifade ederek, böylesi duyarlı bir yaklaşım gösterdiği ve öncülük ettiği için Mezitli belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ise insanların kitaba ulaşması için çalıştıklarını ifade ederek, "Hiçbir çocuğumuz kitap okumaktan mahrum kalmasın diye yılın 365 günü çalışıyoruz. İçel’e gelip de böylesi güzel bir ortamda bulunduğumuz için çok mutlu olduk. Mezitli’de yaşayanlarda böylesi bir belediye başkanları olduğu için gurur duymalılar” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da böylesi özel ve onur duyulacak bir hizmete imza attıklarını için Gürsoy ailesine teşekkür ederek, "Mezitli ülkemizde en çok göç alan bölgelerden biri. Ama artan nüfus Atatürk ilkelerine inanmış Cumhuriyete değerlerine sahip insanlar göç etmekte. Bunun nedenlerinden biride Kültür ve Sanat kenti olmasından kaynaklanmakta. Bu yüzden sürekli sanatsal faaliyetlerimizi artıracağız" diye konuştu.

Mezitli’nin her bölgesine açtıkları kütüphanelerle kitap kenti haline geldiklerini kaydeden Tarhan, “Belediyemizin bir çok yerinde kütüphanemiz var. Gençlik merkezimizde, 10 gönüllü evimizde ve Down Kafede var. Bugünde burada Fitnat Hanımında katkılarıyla hem kütüphane hem de ders çalışma alanı olan güzel bir mekana kavuşmuş olduk. Ayrıca bugün çocuklarımız karnelerini alıyor onlara bir şey veremedik ama bu kütüphaneyi karne hediyesi olarak öğrencilerimize veriyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye olarak öncelikli amaçlarının halkın güvenini kazanmak olduğuna vurgu yapan Tarhan, “Bunu başardığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar Mezitli’de hayırseverlerin yaptığı hiç bir alan yoktu. Ama şimdi Bircan Tüfekçioğlu Hanımın yaptırdığı anaokulumuz, Gülbahar Özmen’in çocuklarının yaptırdığı Aktif Yaş Alma Merkezi ve yakın zamanda hizmete geçecek olan Altınören ailesinin Mehmet Altınören adına yaptırdığı gençlik merkezimiz var. Şimdi de Alper Gürsoy’un desteğiyle hizmete soktuğumuz kafe kütüphanemiz var. İş insanlarının Mezitli’de böyle yatırımlar yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA