Manisa'da Karne Heyecanı

Manisa'da, ilk ve orta öğrenim seviyesindeki 248 bin 470 öğrenci yarıyıl tatili öncesi karnelerini aldı.

Manisa il genelinde eğitim gören bin 106 okuldaki, 248 bin 470 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline başladı.

Şehzadeler Gediz ilkokulunda düzenlenen karne törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilerin müzik korosunun söylediği şarkıların ardından Kaymakam Çorumluoğlu ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilere karnelerini veren Kaymakam Çorumluoğlu, öğrencilere iyi bir tatil dönemi geçirmelerini dileyerek, öğrencilere kitap okumayı ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Törenin sonunda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş da, karnesi zayıf olan öğrencilerin velilerine seslenerek, ders notlarının öğrencinin kişiliğini yansıtmadığı uyarısında bulundu.

Okumuş, şöyle devam etti:

"Manisa'da 2017-2018 öğretim yılının ilk yarısında resmi ve özel okullarda görev yapan 17 894 öğretmenimiz ve 248 bin 470 öğrencimiz karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi. Ancak her bitiş yeni bir başlangıçtır. Geçmişini sağlam temellere oturtan geçmişindeki hatalardan ders çıkartıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin mimarı olacaklardır. Öğrencilerimiz iç muhasebelerini yaparak yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaklardır."

Kaynak: AA