Liselilerden Sokakta Yaşayan Hayvanlara Mama

Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, harçlıklarıyla sokakta yaşayan hayvanlara mama aldı Lisesiler, soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekleri elleriyle beslerken, çevredeki vatandaşlardan da destek geldi.

Liselilerden Sokakta Yaşayan Hayvanlara Mama
TANSEL PARLAK - Kartal’da lise öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla süt ve mama alıp, kışın yemek bulmakta zorlanan sokakta yaşayan kedi ve köpekleri besledi.

Kartal Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi ödevi olarak kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan sokakta yaşayan hayvanları beslemeyi kararlaştırdı.

İlk olarak harçlıklarını biriktiren öğrenciler daha sonra kedi ve köpekler için mama ve süt satın aldı. Ardından Kartal Belediyesinden mamaların dağıtımı için araç isteyen öğrencilere belediyeden bir araç tahsis edildi.

Öğretmenleri eşliğinde araçla dağıtıma çıkan öğrenciler Maltepe ve Kartal'daki parklara, kedi ve köpeklerin dolaştığı alanlara mama bıraktı. Öğrencilerin bu davranışlar parklarda bulunan vatandaşların da takdirini toplarken, bazı vatandaşlar mama ve sütlerin bırakılması için evlerinden kap getirdi.

Öğrenciler tekrar harçlıklarını biriktirerek hayvanları beslemeye devam edeceklerini ifade ederken, öğretmenler de öğrencilerine duyarlılıkları dolayısıyla teşekkür etti.

Proje öğretmenlerinden Meltem Kandemir, ilk olarak barınaklara mama bağışında bulunmayı düşündüklerini fakat daha sonra yakın çevredeki sokak hayvanlarını beslemenin daha anlamlı olacağını düşündüklerini söyledi.

Kandemir, "Herkes gönülden destek verdi. İki aydır çalışmamız sürüyor. Küçük bir adımla başlamıştık, amacımız sadece mama bağışında bulunan öğrencilerimizde bir farkındalık yaratıp bunları barınağa bağışlamaktı ama proje büyüdü. Yakın çevremize dağıtırsak daha iyi olabileceği şeklinde fikir alışverişinde bulunduk. Kartal Belediyesi de bize bu şirin aracı tahsis ederek öğrencilerimizle faydalı bir etkinlik yapmamıza katkı sundu." diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte mama dağıtımına çıkan öğretmenlerden Fatma Bung ise "Parklara mama ve süt bırakırken çevredeki halkın ve çocukların bu işe dahil olması beni çok mutlu etti. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.
Kaynak: AA