İkizlerin Okulunda Karne Sevinci

İzmir’in Buca ilçesinde bin 400 öğrencinin öğrenim gördüğü Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu’nda, 33 ikiz ve bir üçüz kardeş yapılan törenle karne sevinci yaşadı.

İkizlerin Okulunda Karne Sevinci
Buca ilçesinde bulunan Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu’nda okuyan 33 ikiz ve bir üçüz kardeş büyük sevinç yaşadı. Bin 400 öğrencinin bulunduğu okulda 33 ikiz ve bir üçüz kardeş için özel tören gerçekleştirildi.

Okul girişindeki merdivenlere dizilen öğrenciler, karnelerini İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve Kaymakam Fecri Fikret Çelik’ten aldı. İlk dönem karnelerini alan 33 ikiz ve bir üçüz kardeş büyük sevinç yaşadı.

Karne töreninden sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ’’Bugün ikiz, üçüz öğrencilerimi ve aileleri ile birlikte karne sevinci yaşıyoruz. İkiz öğrencilerimize hem başarı hem de takdir beldelerini verdik. Bu anlamada güzel bir akademik başarının da var olduğunu görüyoruz. Ben özellikle destek veren ailelere, ciddi çalışma sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin güzel, eğlenceli, iyi bir tatil yapmalarını, ikinci dönemde iyi bir şekilde hazırlanmalarını bekliyorum’’ dedi.



Öğretmenleri karıştırıyor

Daha sonra ikiz ve bir üçüz öğrenciler, aileleri ile karne sevincini yaşayıp fotoğraf çektirdi. İkiz öğrencilerden Naz Demir, ’’İlk dönem çok güzel geçti. İkizim le birlikte aynı okuldayız ama farklı sınıflardayız. İkizimle anlaşıyoruz. Öğretmenlerimiz bizi çok karıştırıyor’’ dedi.

İkizi Nil Demir de okulun iyi geçtiğini söyledi.

İkizler anne ve babalarına takdir belgesi götürmenin sevincini yaşadı.

Törene Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: İHA