HDP Sözcüsü Bilgen Açıklaması

'Tek tip kararıyla sadece tutuklular değil, yakınları da cezalandırılıyor'.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, tek tip kıyafet uygulamasıyla sadece tutukluların değil yakınlarının da cezalandırılacağını öne sürdü.

Bilgen, HDP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Afrin’in Suriye’de çatışma yaşanmayan nadir bölgelerden olduğunu, ilçenin ülkenin çatışmalı bölgelerinden yoğun göç aldığını savundu.

Suriye’de barışın tesis edilmesi gerektiğini dile getiren Bilgen, komşudaki yangını büyütmenin Türkiye’ye fayda getirmeyeceğini söyledi.

- "Tek tip kararıyla sadece tutuklular değil, yakınları da cezalandırılıyor"

Bilgen, Kanun Hükmünde Kararname ile getirilen darbe ve terör suçlularına yönelik tek tip kıyafet uygulamasıyla ilgili de yaptığı değerlendirmede, bu konudaki yaklaşımı “toplumun tek tipleştirilmesi” olarak gördüklerini belirtti. Bilgen, Türkiye'nin, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) önceden verilmiş kararlarını yok saydığını iddia etti.

Bilgen, tek tip uygulamasına karşı gelen mahkumların ziyaretçi yasağına tabi tutulacağının KHK’da belirtildiğini ifade ederek, “Yani tek tip kararıyla sadece tutuklular değil, yakınları da cezalandırılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA