Hattat Ömer Kısa Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün tedavi gördüğü hastanede vefat eden hafız, imam hatip ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı hattat Ömer Kısa, son yolculuğuna uğurlandı

Hattat Ömer Kısa Son Yolculuğuna Uğurlandı
DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden 51 yaşındaki Kısa için öğle namazına müteakip İnköy Mahallesi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Kısa’nın cenaze namazına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Mehmet Uzuncan, Veysel Kükre ve Ali Osman Orum ile kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

3 çocuk babası Kısa’nın cenaze namazını Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar kıldırdı.

Helallik alınmasının ardından naaşı bir süre eller üzerinde taşınan Kısa, İnköy Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Milletvekili İshak Gazel: Yüzü hep gülerdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Kısa’nın vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yüzü hep gülerdi. 2007 yılında tanıştık.Beraber Hacca gittik.45 gün birbirimize yoldaş olduk. Ağzından bir defa kötü bir söz, bir şikayet duymadım.Hattattı.Yüreğinin güzelliğini kağıda nakşetti.Bir hat hediye etmişti bana.Bana hediye ettiği hatta Hud Suresi vardı. Peygamberimizi ihtiyarlatan ayetti. Meali ise, ’Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ idi. O emrolunduğu gibi dosdoğru yaşadı. İyi bir Müslümandı. Mekanın Cennet olsun Ömer Hocam. Allah Rahmet eylesin" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA