Garanti Bankası'na TKYD'den Ödül

Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil: 'Garanti'nin kurumsal yönetişim yaklaşımı, yasal uyum ve gereklilik olmanın ötesinde Garanti kültürünün ayrılmaz bir parçası'.

Garanti Bankası, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'den (TKYD) "Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket" ödülünü aldı.

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası, kurumsal yönetim ilkelerine bağlılığı ve SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyuma verdiği önem doğrultusunda, TKYD'den "Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme Notuna Sahip Şirket" ödülüne layık görüldü.

Garanti, JCR Eurasia Rating tarafından "Pay Sahipleri", "Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık", "Menfaat Sahipleri" ve "Yönetim Kurulu" olmak üzere 4 ana başlıktan oluşan SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum kapsamında derecelendirildi.

Yönetim Kurulu kategorisinde yapılan değerlendirmede Garanti, iç denetim faaliyetlerindeki yüksek etkinlik, kapsamlı ve etkili risk yönetim sistemi, eğitim ve deneyim bakımından yüksek nitelikli üyelerden oluşan etkin Yönetim Kurulu ile 9,66 notunu aldı.

Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne genel uyum notunu da 9,51’e yükselten banka, Yönetim Kurulu kategorisinde aldığı 10 üzerinden 9,66 notuyla Türkiye’deki en yüksek notu alarak ödüle hak kazandı.

TKYD tarafından düzenlenen 11. Kurumsal Yönetim Zirvesi'nde verilen ödül, Garanti Bankası adına Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sema Yurdum’a takdim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, "Garanti'nin kurumsal yönetişim yaklaşımı, yasal uyum ve gereklilik olmanın ötesinde Garanti kültürünün ayrılmaz bir parçası ve sürdürülebilir varlığının güvencesi. Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uyum alanında yüksek performans göstermekten mutluluk duyuyoruz.

Garanti'nin kurumsal kültürü, güven, vazgeçilmez değerleri olan dürüstlük, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkeleri, tüm paydaşlarına olan bağlılığı ve sorumluluğu, Garanti'nin sağlam yönetim yapısını şekillendiriyor. Etkimizin ve yarattığımız değerin bankacılıkla sınırlı olmadığının bilinciyle, sürekli değer yaratmak için sürdürülebilir kalkınma odağımızla çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA