Fatih Altaylı: Şimdilik çark

Fatih Altaylı Amerika'nın Afrin konusunda attığı geri adımı "şimdilik çark" olarak niteledi. Altaylı ABD'nin gerçek planını “Sınırı korumak üzere PKK/PYD ordusu kuruyoruz” cümlesi “ağızdan kaçırılmış” gerçekti dedi.

Fatih Altaylı: Şimdilik çark
Fatih Altaylı: Şimdilik çark
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Amerika'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrin çıkışından sonrası yaptığı 'PKK/ PYD ordusunun Türkiye'yle olan sınırı korumak için değil, DEAŞ'la mücadele öncelikli olarak kuruldu' açıklamasını şimdilik çark olarak niteledi.

Amerika'nın peş peşe yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin haklı tepkisini hafifletmek istediğini söyleyen Fatih Altaylı 'Bana sorarsanız ilk açıklama, yani “Sınırı korumak üzere PKK/PYD ordusu kuruyoruz” cümlesi “ağızdan kaçırılmış” gerçekti. ifadelerini kullandı.

İşte Fatih Altaylı'nın yazısındaki o bölüm;

Şimdilik çark

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın “çok sert” çıkışından sonra ABD tarafında inceden bir çark oldu.

Önce Pentagon, PKK/ PYD ordusunun Türkiye'yle olan sınırı korumak için değil, DEAŞ'la mücadele öncelikli olarak kurulduğunu açıkladı.

Sonrasında da Dışişleri Bakanı Tillerson, “Türkiye'ye en azından bir açıklama borçluyuz” dedi.

Diplomatik açıdan olumlu gelişmeler.

Sert yanıtın, hatta “yapılabilirlik” üzerine kurulu tehdidin “işe yaradığını” gösteren geri adımlar.

Ancak bu ne kadar gerçek!

Bana sorarsanız ilk açıklama, yani “Sınırı korumak üzere PKK/PYD ordusu kuruyoruz” cümlesi “ağızdan kaçırılmış” gerçekti.

Türkiye “Hooop” deyince “sözde” çark edildi.

Ve peş peşe açıklamalarla Türkiye'nin haklı tepkisi hafifletilmek isteniyor.

Doğrudur, ABD ve Pentagon bir süre için “PKK ordusu”nu Türkiye sınırından uzak tutabilirler ama asıl amacın ne olduğunu artık hepimiz öğrendik ve nihai görev belli ki Türkiye'ye yönelik olacak.

Çünkü ben o ilk cümlenin yanlış bir cümle olduğunu düşünmüyorum.

Sadece “yanlışlıkla ağızdan kaçmış” bir cümle.