Evde Eğitim Gören Umut, Karnesini Vali Çeber'in Elinden Aldı

Karabük Valisi Kemal Çeber, evde eğitim alan 7 yaşındaki 2. sınıf öğrencisi engelli Umut Tosun’u evinde ziyaret ederek karnesi ile birlikte çeşitli hediyeler verdi.

Evde Eğitim Gören Umut, Karnesini Vali Çeber'in Elinden Aldı
Karabük Valisi Kemal Çeber, beraberinde Milli Eğitim Genel Müdürlüğü Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fikret Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Özel Eğitim Rehberlik Hizmeti Şube Müdürü Hasan Gümüş ile Şirinevler Mahallesinde evde eğitim gören Umut Tosun’u ziyaret ederek yarıyıl karnesini verdi.

Şube Müdürü Hasan Gümüş, okul öncesinden lise sona kadar kentte 21 öğrencinin evde eğitim aldığını söyleyerek, Vali Kemal Çeber’e bilgiler verdi. Karabük’te evde eğitim gören 21 çocuktan sadece biri olan ortopedik ve konuşma engelli olan Umut Tosun’a karnesini ve çeşitli hediyeler vererek sevindiren Vali Çeber, “Bugün çok fazla karne verdiğini ancak bu karne benim için en özeli. Bende çok heyecanlandım. Öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Devletimiz ne olursa insanlarımızın yanında. Devletimiz sosyal devlet olarak her alanda evde bir kişide olsa eğitimi veriyor” dedi.

Kendisine verilen hediyeler karşısında oldukça mutlu olan küçük Umut’un anne ve babası da Vali Çeber ve beraberindekilere teşekkür etti.
Kaynak: İHA