Eski NATO Üssüne Komando Taburu Kurulacak

Ordu'nun Perşembe ilçesinde, 1986 yılına kadar NATO Hava Radar üssü olarak kullanılan askeri alana Jandarma Komando Taburu kurulacağı bildirildi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, yaptığı yazılı açıklamada, 1986 yılından sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına devredilen askeri alanın yeniden işlev kazandırılacağını belirtti.

Söz konusu alana Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Taburu kurulacağını aktaran Çanak, açıklmasında şunlara yer verdi:

"Soğuk savaş döneminde NATO üssü olan ve bugün atıl durumda kalan askeri alana Jandarma Komando Taburu kurulması yönünde çalışmalarımız sonuç verdi. Uzun süredir kullanılmayan bu alanın yeniden işlev kazanması ve komando taburu kurulması yönünde yaklaşık 8-9 aydır bir çalışmamız vardı. Ankara'da gerek İçişleri Bakanlığı, gerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve gerekse Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde aylardır sürdürdüğümüz çalışma sonuç verdi. Bu alana Jandarma Komando Taburu kurulması yönünde karar alındı."

Çanak, Hava Kuvvetleri Komutanlığının, söz konusu alanı Jandarma Genel Komutanlığına tahsis ettiğini belirterek, "Şimdi Jandarma Genel Komutanlığı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı arazi üzerinde plan, proje, altyapı çalışmalarını başlatmak için çalışma yapıyor. Yakın bir zamanda Perşembe ilçesinde Jandarma Komando Taburu faaliyete geçecek duruma gelecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA