Engelli Elif'in Evde İlk Karne Heyecanı

Doğuştan bedensel engelli olduğu için okula gidemeyerek evde eğitim gören Elif Nur Oral, ilk kez karne heyecanı yaşadı.

Engelli Elif'in Evde İlk Karne Heyecanı
Artvin’de beynin anormal gelişimi olarak adlandırılan “Kortikal displazi” hastalığı nedeniyle doğuştan bedensel engelli olduğu için okula gidemeyerek evde eğitim gören Elif Nur Oral, ilk kez karne heyecanı yaşadı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, Milli Eğitim Bakanlığının “Evde eğitim uygulaması” kapsamında eğitim alan ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle ilk kez karne heyecanı yaşayacak 7 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Elif Nur Oral’ı evinde ziyaret ederek karnesini takdim etti.

Öğretmeni ve ailesinden Oral’ın durumu hakkında bilgi alan Kahveci, bir süre minik öğrenciyle konuşup kendisine değişik hediyeler vererek oyunlar oynadı. Hastalığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Oral ise çevresine saçtığı gülücüklerle mutluluğunu ifade etti.

Kahveci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sağlık durumları nedeniyle örgün eğitime katılamayan öğrencilere evde eğitim hizmeti verildiğini söyledi.

Her çocuğun eğitim hakkı olduğunu ve hangi koşulda olursa olsun bunun sağlanması gerektiğini kaydeden Kahveci, “Çocuklarımızın gelişiminde öğretmenlerimizin rolü çok büyük. Çocuklarımızın evde dahi olsa eğitim hakkından mahrum kalmaması devletimizin sunduğu bir imkandır. Bu çocuklarımızın eğitiminde elinden gelen gayreti gösteren ve onlara yaşama bağlayan öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Kahveci, Artvin merkezde 8, il genelinde de14 öğrencinin evde eğitim hizmetinden faydalandığını belirtti.
Kaynak: AA