Edremit'te 24 Bin Öğrenci Karnesini Aldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönemin sona ermesiyle yaklaşık 24 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Edremit'te 24 Bin Öğrenci Karnesini Aldı
Tüm yurtta ve Edremit’te 11 Anaokulu, 34 İlkokul, 25 Ortaokul ve 20 Lise olmak üzere toplam 23 bin 931 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Göbelezoğlu Ortaokulu(nda öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Göbelezoğlu Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerine karnelerini vererek, onları tebrik etti. Öğrencilerin karnelerini inceledi ve onlarla sohbet etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, “Karne; öğrencilerin davranışlarını değerlendiren bir belgedir notlar sonraki iş.” diyerek velilere seslendi. Koç “Öğrenciyi not ile korkutan öğretmen ne denli yanlış yapıyorsa, öğrencinin karnesindeki notlara göre çocuğuna değer veren, iyi karne getirince çocuğuna hediyeler alıp, kötü karne getirince çocuğuna kötü davranan veli de yanlış yapıyor demektir. Hiçbir insanın dört dörtlük olamayacağı, hatasız insan olmanın mümkün olmadığı dünyada, başarıların da başarısızlıkların da insana has olduğunu unutmadan, çocuklarımıza değer vermeyi onları değerli bir insan olarak yetiştirmeyi görev bilmeliyiz. İlçemizde eğitim faaliyetlerimizin tümünde her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini asla esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Sayın Ali Sırmalı’ya çok teşekkür ediyor, değerli öğretmenlerim, öğrencilerimiz ve velilerimize güzel bir yarıyıl tatili diliyorum.’’ dedi.

Kaynak: İHA