Büyükşehirden Uyuşturucuyla Mücadele

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: 'Gaziantep'te uyuşturucuya asla müsaade etmeyeceğiz'.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında “Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon Alanında İşbirliği Protokolü” kapsamında saha çalışmaları başladı.

İl Emniyet, İl Milli Eğitim, Halk Sağlığı müdürlükleri ile müftülük görevlilerinin destek verdiği saha çalışmasına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dumlupınar Mahallesi'nde, tütün, alkol, madde gibi bağımlılıkların zararlarını anlattı.

Dumlupınar Sosyal Tesislerde mahalle sakinlerine seslenen Şahin, belediyeciliği sadece yol, su, peyzaj gibi çalışmalarla sınırlamadıklarını insanı merkeze alarak hizmet ürettiklerini kaydetti.

Çocukların milletin istiklali ve istikbali olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Anne ve babaların görevi iyi çocuk yetiştirmektir. Dünyadaki kandan, gözyaşından, savaşlardan hep şikayet ediyoruz, bunu önlemenin yolu, medeniyetimize uygun iyi insan yetiştirmekten geçiyor. Bu akşamdan sabaha olmuyor, büyük bir emek, gayret, çaba ve özveri istiyor. Güçlü bir millet olabilmemiz için güçlü aile olmamız gerekiyor. Aileleri parçalamamak gerekli, ailelerimizi huzurlu ve mutlu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor. Annelerimiz ve akıllı babalarımız iradeliler. Ama her şeyin başı bilgi, bilgiyi bilmemiz lazım ki çocuklarımızı her türlü tehlikelere karışı koruyalım. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında salon çalışmalarını bitirdik. Alanlara iniyoruz çünkü sizleri seviyoruz. Siper saldırılara karşı çocuklarımızı korumamız gerekiyor. Aksi takdirde çocuk anne ve babanın dışına çıkıyor. Çocuklarımızı teknoloji bağımlısı yapmayacağız. İş işten geçtikten sonra geriye dönüşü çok zor oluyor. Çocuklarımız bir maden, bir cevherdir. Onları iyi yontarsak elmasa, pırlantaya ve cevhere dönüştürürüz. Onların üzerini örter ilgilenmezsek kötü niyetli insanların eline malzeme olarak veririz. Hiçbir aile çocuğunun uyuşturucuya alışmasını istemez. Gaziantep'te uyuşturucuya asla müsaade etmeyeceğiz."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay da saha çalışmaları kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tolay, “Dünya’nın ve Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen uyuşturucuyla mücadelede bir Gaziantep modeli oluşturduk. Süreklilik, takip sistemi, önce yazılım beraberinde koruyucu önleyici tedbirler içeren çalışmaları mahallelerde ailelere anlatacağız, onları bilinçlendireceğiz." dedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Allah’ın insanlara verdiği bedenin bir emanet olduğunu belirterek, insanların beden sağlığına yönelik tehditlere karşı önlem almasını istedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel, Gençlik Merkezi Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar, Dumlupınar Mahalle sakinlerine bağımlılıkla ilgili bilgiler verdi.

Kaynak: AA