Büyükkılıç, '2018 Yılını Enerji Yılı İlan Ettik'

“Enerji Verimliliği Haftasını” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 1981 yılından bu yana her yıl kutlandığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, bu yıl 37.’sinin 11-18 Ocak 2018 tarihleri arasında kutlanacağını ve “en ucuz enerji’nin ise tasarruf edilen enerji” olduğu söyledi.

Büyükkılıç, '2018 Yılını Enerji Yılı İlan Ettik'
Belediye olarak sosyal tesislerimizde, hizmet binamızda, Kapalı Semt Pazar yerlerinde enerji tasarruflu LED lambalar kullanıldığını, zaman ayarlı aydınlatma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç 2018 yılını enerji yılı ilan ettiklerini ve bu konuya verilen önemin bir ifadesi olarak ENERJİ ÇALIŞTAYI gerçekleştireceklerini kaydetti.

Enerji tasarrufu ve belediyenin izleyeceği enerji politikası hakkında birim yetkili ve uzmanlarınca yapılan toplantıda Başkan yardımcısı Mustafa Türkmen ise “Melikgazi Belediyesi olarak 2014 yılında ENERJİ İZLEME VE DEĞERLENDİREME BİRİMİ kurulmuştur. Bu kurul ile geçen 3 yıl içerisinde sosyal tesislerimiz başta olmak üzere belediye hizmet binası ile kapalı semt Pazar yerlerine güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladık. Elektrikli hizmet aracı satın aldık. Melikgazi de bulunan binalara ENERJİ BELGESİ alma zorunluluğu getirdik. Bu yıl ayrıca ENERJİ ÇALIŞMAYI yapacağız. Bunların hepsi konuya verdiğimiz önemin bir sonucudur“ dedi.

Kaynak: İHA