Bakan Arslan Baba Ocağında Öğrencilere Karne Dağıttı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: 'Erzincan'ın bir köyünden çıkılıp Başbakan olunuyorsa, Rize'nin Güneysu ilçesinden çıkılıp Cumhurbaşkanı olunabiliyorsa, bu ülkenin idaresinde gelecekte siz söz sahibi olacaksınız' Öğrencilere telefonla hitap eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 'Yarının mimarları olan gençlerimizle yarının Türkiye’sini bugünden daha güçlü büyük kuvvetli ve refah içerisinde yapacağız'.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kars'ın Kağızman ilçesinde öğrencilere karne dağıttı.

Bakan Arslan'ı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindeki AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile geldiği Kars'taki Harakani Havalimanı'nda Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkan Vekili Turan Ünsal, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve il protokolü karşıladı.

Buradan beraberindekilerle baba ocağı Kağızman ilçesine geçen Arslan, Kağızman Fen Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Okulun 9-B sınıfında öğrencilerle bir araya gelen Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı telefonla arayarak, konuşmalarını öğrencilere dinletti.

Bakan Yılmaz, telefondan öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Öğretmenleri ve öğrencileri gösterdikleri gayret ve başarıdan dolayı tebrik eden Yılmaz, başarıların artarak devamını diledi. Yılmaz, "Yarının mimarları olan gençlerimizle yarının Türkiye’sini bugünden daha güçlü büyük kuvvetli ve refah içerisinde yapacağız." dedi.

- "Gençlere her platforumda elimizden gelen desteği veriyoruz"

Bakan Arslan, telefon görüşmesinin ardından öğrencilere hitap ederek, gelişen ve küreselleşen dünyada gençleri geleceğe yüksek donanımla hazırlamak için güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Öğrencilerin gelecek için donanımlı yetişmelerini çok önemsediklerini aktaran Arslan, "Gençlere her platformda elimizden gelen desteği veriyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün geleceğin teminatı dediği siz gençlerin geçmiştekinden farklı olarak çok daha donanımlı, çok daha hazırlıklı, çok daha bilgi birikimiyle bu ülkeyi idare etmeniz ve yönetmeniz lazım. Bunun da yolu kendinizi geliştirmeniz, kendinizi geleceğe iyi hazırlamanızdır." diye konuştu.

Arslan, Türkiye'nin sürekli büyüyerek güçlendiğini ifade ederek, bunun yanı sıra ciddi mücadeleler verdiklerini de dile getirdi.

- "Bu ülkenin idaresinde gelecekte siz söz sahibi olacaksınız"

Güçlenen ve büyüyen Türkiye'yi çekemeyenlerin çok olduğunu anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada bin yıllardır bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermemiş, esaret ve boyunduruk altına girmemiş bir milletin temsilcileri ve bir imparatorluğun devamıyız. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti olarak biz çok daha büyümeye, güçlü olmaya çalışıyoruz, çalışmak zorundayız. Ama bilmeniz gereken gelecekte mücadele daha çetin olacak. İşte çetin mücadelede alacağınız sorumlulukta, bu ülkeyi daha ileri taşımanız için donanımlı olmanız, kendinizi iyi yetiştirmeniz lazım. Siz çalıştıkça, başarılı oldukça, kendinizi iyi donattıkça bu ülkeyi idare etmek adına işadamı, kaymakam, belediye başkanı olabilirsiniz, milletvekili de olabilirsiniz, benim gibi buradan çıkıp bakan da olabilirsiniz. Erzincan'ın bir köyünden çıkılıp Başbakan olunuyorsa Rize'nin Güneysu ilçesinden çıkılıp Cumhurbaşkanı olunabiliyorsa, bu ülkenin idaresinde gelecekte siz söz sahibi olacaksınız."

Arslan, daha sonra beraberindeki il ve ilçe protokolüyle öğrencilere karnelerini ve hediye kitapları dağıttı.

Beraberindekilerle Kağızman İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret eden Arslan, burada 10-A sınıfındaki öğrencilere karnelerini dağıttı, başarı diledi.

Ardından ilçe merkezinde yaptırılan İzzet Aras Camisi'nin açılışına katılan Arslan, açılışı anlamlı olması için okulların tatil olduğu güne denk getirdiklerini ifade etti.

Arslan, imam hatip lisesinin yakınına inşa edilen caminin, okulun öğrencileri için önemli olduğunu belirterek, ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Dua edilmesinin ardından açılan camiye geçen Arslan ve beraberindekiler cuma namazı kıldı.
Kaynak: AA