Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Vali Su Başkanlığında Toplandı

İçel Valisi Ali İhsan Su, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla, madde bağımlılarının eğitilerek istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Vali Su Başkanlığında Toplandı
’Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu’ kurulmasına dair 2017/23 Sayılı Başbakanlık genelgesi doğrultusunda oluşturulan ‘İçel Bağımlılık İle Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısı Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapıldı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, vali yardımcıları, üniversiteler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Su, devletin ve hükümetin her türlü bağımlılık ile mücadele konusuna büyük önem verdiğini söyledi.

Su, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla, madde bağımlılarının eğitilerek istihdam edilmesi ve bağımlıların topluma kazandırılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Vali Su’nun konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü ve İçel Üniversitesi’nin yaptığı sunum ile devam eden toplantıda, bağımlılıkla mücadele konusu masaya yatırıldı.
Kaynak: İHA