Yunusemre'den İşçileri Sevindiren Sözleşme

Yunusemre Belediyesi’nde Hizmet-İş Sendikası’yla masaya oturan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kadrolu işçilerin yüzünü güldürdü. Başkan Çerçi, 2018-2019 yılı zamlı ücretleri belirleyen sözleşmeye imza atarken, “İşçimizin her zaman yanındayız“ dedi. Yapılan protokol kapsamında işçilere ilk yıl için yüzde 7, 2. yıl için de yüzde 7 zam yapılırken; yüzde 15 ila 20 arasında değişen yıpranma payı kararı alındı.

Yunusemre'den İşçileri Sevindiren Sözleşme
Yunusemre Belediyesi yetkili sendika Hizmet İş Sendikası’yla toplu iş sözleşme sürecini tamamladı. Yunusemre Belediyesi Dr. Mehmet Çerçi’nin makamında toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza törenine Hizmet - İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, sendikanın belediye temsilcisi Saim Burul, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak, İnsan Kaynakları Müdürü Osman Tunca katıldı.

Yapılan protokol kapsamında işçilere ilk yıl için yüzde 7, 2. yıl için de yüzde 7 zam yapılırken; yüzde 15 ila 20 arasında değişen yıpranma payı kararı alındı.

Sözleşmede işçilerin sosyal haklarının da korunduğuna dikkat çeken Başkan Çerçi sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek, “İlçemizde yaşayan ilçemizdeki 220 bin vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çalışıyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarını görüp tespit ederek, kalıcı eserler bırakıp sorunları çözmek için varız. Bu anlamda çalışanlarımızın memnuniyeti bizler için önemli. İmkanlarımız ölçüsünde sendikamızla bir mutabakata vardık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. İşçilerimizin her zaman yanındayız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sendika Başkanı Karafil de, işçi dostu Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından taraflar sözleşmeye imza attı.
Kaynak: İHA