Yarıyıl tatilinde perde çocuklara açılacak

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 20172018 eğitimöğretim yılının ilk yarısının bitimiyle perdelerini çocuklar için açacak ve 9 bölgede 12 oyunu çocuklarla buluşturacak DT, sergilediği oyunlarda, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yarıyıl tatilinde perde çocuklara açılacak
Yarıyıl tatilinde perde çocuklara açılacak
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının bitimiyle perdelerini çocuklar için açacak, 12 oyunu çocuklarla buluşturacak.

DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarıyıl tatilinde çocuklara keyifli anlar yaşatmayı amaçlayan DT, 9 bölgesinde toplam 12 oyunu çocuklarla buluşturacak. Sergilenen çocuk oyunlarında, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmak hedefleniyor.

Bir sokak köpeği ve çocuğun tanışarak arkadaş olma hikayesini anlatan 'Arkadaş', tavşan deliğinden geçerek kendini fantastik bir dünyada bulan Alice'in maceralarını anlatan 'Alice Harikalar Diyarında', dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği gibi konularda çocukları düşünmeye yönlendiren 'Kuzu Maydanoz'un Maceraları', 'Sinco Akıllı Sincap', 'Bayram Yeri' ve 'Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar' gibi oyunlar çocuklara sanatın büyülü dünyasında eğlence dolu anlar yaşatacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Tembel Memiş' 21, 28 Ocak ve 4 Şubat'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, 'Alice Harikalar Diyarında' 21 ve 28 Ocak'ta Akün Sahnesi'nde ve 4 Şubat'ta Küçük Tiyatro'da, 'Arkadaş' 21 ve 28 Ocak'ta Şinasi Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosunca sahnelenen 'Purnima ve Sırlar Ormanı' 23-28 Ocak'ta Kozyatağı Kültür Merkezi'nde ve 4 Şubat'ta Cevahir Sahneleri Salon 2'de sahnelenecek.

İzmir'den Van'a yarıyıl tatilinde çocuk oyunu

İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenen 'Kuzu Maydanoz'un Maceraları' 24 Ocak'ta Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesinde 28 Ocak ve 4 Şubat'ta ise Konak Sahnesi'nde perde açacak.

Adana Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı 'Ali Baba ve Kırk Haramiler' 4 Şubat'ta Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde izlenebilecek. Bursa Devlet Tiyatrosunca sahnelenen 'Sinco Akıllı Sincap' da 21 ve 28 Ocak'ta Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde çocukları eğlendirecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca sahnelenen 'Bayram Yeri' 28 Ocak ve 4 Şubat'ta Haluk Ongan Sahnesi'nde izlenebilecek. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı 'Deniz Kızı ve Sevimli Korsanlar' 23, 24 ve 28 Ocak'ta, 'İki Bavul Dolusu' 30 ve 31 Ocak'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde çocukların beğenisine sunulacak.

Antalya Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı 'Midas'ın Kulakları' 30 Ocak'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon'da perde açacak. Van Devlet Tiyatrosu yapımı 'Zambak Limanı' 21 Ocak ve 4 Şubat'ta Van Kültür Merkezi Sahnesi'nde sahnelenecek.
Kaynak: AA