Vali Ustaoğlu'ndan Ahıska Türklerine Ziyaret

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Ahlat ilçesindeki Ahıska Türklerini ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu'ndan Ahıska Türklerine Ziyaret
Akşam saatlerinde Ahlat’a gelen Vali Ustaoğlu’nu Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı A. Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, bazı kurum amirleri ile Ahıska Türkleri karşıladı. Ahıska Türklerinin bulunduğu konutlarda düzenlenen akşam yemeğinin ardından Ahıska Türkleri ile bir süre sohbet eden Vali Ustaoğlu, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Ahıska Türklerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi. Ustaoğlu, “Burada adeta Ensar mühacir kardeşliğini görüyoruz. Büyük ve güçlü devlet olmak böyle bir şey, Allah devletimize zeval vermesin. Misafir kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, daha güzel bir hayat sürmeleri bizim de temel arzumuz. Bu şehre ayrı bir vizyon ve renk kattınız. Kültürel anlamda da katkınız büyük. İhtiyaçlarınızın giderilmesi noktasında gayret içerisinde olacağız” dedi.

Ustaoğlu, Ahlat’la ilgili Cumhurbaşkanı önderliğinde güzel çalışmalar planlandığını da belirterek, “Ahlat tarihiyle bölgenin kültür başkenti haline gelecek. Buraya yapılacak yatırımlar sizlere de olumlu yansıyacak. Karamsar olmayacağız, daha güzel günler göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Vali Ustaoğlu, daha sonra Ahıskalı kadın girişimciler tarafından işletilen Ahıska Sofrası isimli lokantayı da ziyaret etti.
Kaynak: İHA