Tendürek Geçidi'nde Ulaşıma Kar Ve Tipi Engeli

AğrıVan karayolunun Tendürek Geçidi mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden bazı vatandaşlar yolda mahsur kaldı Kar yağışı ve tipinin devam ettiği bölgede mahsur kalanlar karayolları ekiplerinin yolu açmasıyla kurtarıldı Van'a hasta götüren sürücü Özen: 'Somkaya ile Gülizar köyleri arasında yoğun bir tipi var. Tipi nedeniyle bir karış ötemizi dahi göremiyoruz. Hastamızın durumunu da göz önünde bulundurarak Doğubayazıt'a geri dönüyoruz'

Tendürek Geçidi'nde Ulaşıma Kar Ve Tipi Engeli
Ağrı-Van karayolunun Tendürek Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden bazı vatandaşlar yolda mahsur kaldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan Ağrı-Van karayolunun 2 bin 550 rakımlı Tendürek Geçidi mevkisinde tipiye dönüştü.

Tendürek Geçidi'nin özellikle Somkaya ve Gülizar köyleri kısmında tipiye hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, yolda biriken kar ve tipinin görüş mesafesini düşürmesi yüzünden araçlarıyla ilerleyemedikleri için mahsur kaldı.

Bu kişiler ile araçların kurtarılması ve yolun kardan temizlenmesi için bölgeye Ağrı ve Van'dan karayolları ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulaşan karayolları ekipleri, yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekiplerin yolu kardan temizlenmesinin ardından mahsur kalanlar kurtarıldı.

Tipinin halen yoğun şekilde devam ettiği bölgede bazı sürücüler de kendi imkanlarıyla araçlarını kara saplandığı yerden kurtardı.

Karayolları ekiplerinin görüş mesafesinin tipi yüzünden 10 metreye düştüğü bölgedeki karla mücadele çalışması sürüyor.

Sürücülerden Çağdaş Konyar, Doğubayazıt'tan Çaldıran'a doğru yola çıktığını anlatarak, "Geçidin Somkaya köyü kısmında kar yağışı ve tipi nedeniyle ilerleyemedim. Çok sayıda araç şu an Somkaya ile Gülizar arasında mahsur kaldı. İnanılmaz bir fırtına var, göz gözü görmüyor. Doğubayazıt'a geri dönmeye çalışıyorum." dedi.

İran uyruklu tır şoförü Nasir Perizade ise Gaziantep'ten İran'a gitmek üzere yola çıktığını söyledi.

Bitlis'ten itibaren kar yağışının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Perizade, "Somkaya rampasında tipiye yakalandım. İki üç saattir burada diğer sürücülerle mahsur kaldım. Bölgede yaklaşık 30 araç yolda kaldı. Aracımın zincirleri parçalandığı için şu an lastiklere yeni zincir takıyorum. Karayolları ekiplerinin biran önce yolu açmasını bekliyoruz." diye konuştu.

- "Bir karış ötemizi dahi göremiyoruz"

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Somkaya köyünden geri dönmeye çalışan sürücülerden Ferman Özen de Doğubayazıt'tan Van'a hasta götürmek için yola çıktıklarını anlattı.

Özen, "Somkaya ile Gülizar köyleri arasında yoğun bir tipi var. Tipi nedeniyle bir karış ötemizi dahi göremiyoruz. Hastamızın durumunu da göz önünde bulundurarak Doğubayazıt'a geri dönüyoruz." dedi.

Kar küreme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiği bölgede, karayolları ekipleri zincirsiz ve çekme halatı bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.
Kaynak: AA