Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesinin sorumluluğunda bulunan bulvar, cadde ve sokaklarda reklam tabelaları bulunan işletmelerin ilan ve reklam vergi ödemelerini 31 Ocak'a kadar yapmaları gerektiği bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya konuyla ilgili açıklamasında, işyeri ve işletme sahiplerinin, tabelalar ve ilan panoları için verecekleri beyannameler ile ödeyecekleri vergiler konusunda ileride karşılaşılması muhtemel sorunların en aza indirilmesi ve mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla, ilan ve reklam vergisi ödemelerini zamanında yapılması gerektiğini söyledi.

Çorlu Belediyesinin sorumluluğunda bulunan alanlarda ışıklı, ışıksız tabela ve reklam panosu, bez afiş asanlar, el ilanı dağıtanlar ve ticari taşıtlarında reklam panosu olanların, 31 Ocak 2018 tarihine kadar Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan ruhsat servisinde vergilerini tahakkuk ettirip ödeme yapmaları gerektiğini ifade ederek, ''Ödemelerimiz veznelerimizden veya www.corlu.bel.tr adresli kurumsal internet sitemiz üzerinden ödeme yapabilirler. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, 444 99 59 numaralı hattan çağrı merkezimize ulaşarak bilgi alabilirler" dedi.

- 850 hayvan sahiplendirildi

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi görevlilerinin, hayvan ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar kapsamında yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Tarım Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenen, 2 veteriner hekim, 1 çağrı merkezi yetkilisi, 8 işçi ve 3 hayvan nakil aracı ile hizmet veren Çorlu Belediyesi Hayvan Bakımevi'nin, hizmetlerine devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl 2 bin 400 hasta ve yaralı hayvanın bu merkezde tedavi ederek yeniden sağlığına kavuşturulduğunu ifade eden Baysan, 850 sahipsiz hayvanın da aşıları ve karneleri ile ücretsiz olarak sahiplendirildiğini belirtti.

- Ergene'de Girişimcilik Eğitimi Kursu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen Girişimcilik Eğitimi kursunu tamamlayan kursiyerlere, belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen törende kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ''Kursa katılan herkesin, sertifikalarını aldıktan sonra gerçek projelerle KOSGEB’in kapısına gideceğine inanıyorum. Farkınız, özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun. Ben de girişimciliğin önemini bilen ve değişimin anahtarı olduğuna inanan biri olarak kursiyerlerimizi tebrik ediyorum ve yollarının açık olmasını diliyorum.'' dedi.

Kursiyerler, daha sonra düzenlenen kokteyle katıldı.

Kaynak: AA