Suriyeli Eski Generallerden Türkiye'ye Afrin Desteği

Türkiye sığınan Suriyeli eski generaller, TSK'nın olası Afrin operasyonunu destekliyor Eski Tuğgeneral Nasif: 'Türkiye, PYD/PKK örgütünü yok edecek güce sahip. Özgür Suriye Ordusu'nun da bu konuda onlara sınırsız desteği var. Bu operasyonda el ele olacaktır' Eski Suriye Özel Kuvvetler Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmed: 'Kürt halkı ile hiçbir sorunumuz yok hatta önemli çoğunluğunun da teröristlere karşı olduğunu biliyoruz. Bu örgütle beraber anılmak istemiyorlar. Onlar da Türkiye'nin bu operasyonunu destekliyorlar'

Suriyeli Eski Generallerden Türkiye'ye Afrin Desteği
ERDAL TÜRKOĞLU - Türkiye sığınan Suriyeli eski generaller, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) olası Afrin operasyonunu destekliyor.

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ordusunda üst düzey rütbelerde görev yaparken muhaliflerin safına geçen eski generaller, terör örgütü PYD/PKK'nın işgali altındaki Afrin'e Türkiye'nin yapacağı olası operasyonun yerinde bir karar olduğunu belirtiyor.

Suriye rejiminin eski kuzey ordusu komutanlarından Tuğgeneral Asad Nasif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olası Afrin operasyonunu sonuna kadar desteklediklerini ve operasyon kararını yerinde bulduklarını aktardı.

Türkiye'nin ordusunun güçlü ve kahraman bir ordu olduğunu vurgulayan Nasif, şöyle devam etti:

"Türk askerinin başarılı olacağına sonsuz inancımız var. Türkiye, PYD/PKK örgütünü yok edecek güce sahip. Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da bu konuda onlara sınırsız desteği var. Bu operasyonda el ele olacaktır. Biz her zaman Türkiye'nin yanındayız. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız."

Nasif, Kürt halkının da teröristlerin karşısında yer aldığını söyledi.

- "ABD'ye hiç güvenmiyoruz"

ABD'ye en başından beri hiçbir konuda güvenmediklerine işaret eden Nasif, ABD'nin Suriye'de PYD/PKK'ya kurdurmayı planladığı "Sınır Güvenliği Gücü"ne ilişkin "ABD aldığı kararlarla Türkiye'nin karşısında duruyor. Suriye halkı bu kararın amacını biliyor. Suriye'yi bölmek istiyorlar. Halkımız bu kararın tamamen karşısındadır. Türkiye'nin Suriye'de teröristlere karşı yapacağı operasyonu da desteklemektedir." değerlendirmesini yaptı.

Suriye halkının Türkiye'ye her zaman minnettar olduğunu söyleyen Nasif, dualarının Türk askeriyle olduğunu sözlerine ekledi.

- "Kürt halkı ile sorunumuz yok"

Eski Suriye Özel Kuvvetler Alay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ahmed ise Türkiye'nin Afrin veya Münbiç'te terör örgütü PYD/PKK'ye karşı atacağı hamlelerin son derece isabetli olacağını ifade etti.

Suriye'deki PYD/PKK terör örgütünün karşısında olduklarına dikkati çeken Ahmed, şunları söyledi:

"Kürt halkı ile hiçbir sorunumuz yok hatta önemli çoğunluğunun da teröristlere karşı olduğunu biliyoruz. Bu örgütle beraber anılmak istemiyorlar. Onlar da Türkiye'nin bu operasyonunu destekliyorlar. Örgütün destekçisi ABD'nin de amacı bellidir. Suriye'yi parçalamayı hedefliyorlar. İsrail'in topraklarını genişletmek, Suriye'nin yer altı kaynaklarını ele geçirmek istiyorlar."

Ahmed, Türkiye'nin bu operasyonlarda her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA