''Stratejik Ürün Destek Programı'' Firmalara Tanıtıldı

Bandırma Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikte, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından işletmelerin faydalanacağı iki yeni destek programı tanıtıldı.

Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sunumda KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timuçin ve KOBİ Uzmanı Oruç Yılmaz tarafından firma temsilcilerine destek programları hakkında bilgi verildi.

KOSGEB Balıkesir Müdürü Deniz Timuçin, firmaların çeşitli projelerinin olduğunu gördüklerini belirterek, ''Önemsediğimiz Ar-Ge ve Endüstriyel Destek Programında buradaki işletmelerin daha fazla faydalanabileceklerini öngörüyoruz.'' diye konuştu.

KOSGEB'in yeni vizyonunda iki yeni destek modellerinin olduğunu açıklayan Timuçin, şunları kaydetti:

''Bunlardan bir tanesi KOBİ Teknolojik Yatırım Destek Programı, diğeri de Stratejik Ürün Destek Programıdır. Ankara'dan gelen süreç birimindeki uzman Oruç Yılmaz'ın sunum akabinde ortak bir değerlendirmeyle desteklerin teknik detaylarını işletmelere anlattık.

Firmaların kafasında oluşan sorunlar kendilerinin bu destekten faydalanmaları için gereken kriterler konusunda bilgilendirme yapıldı. Firmalar değerlendirecekler tekrar eğer ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinecek, ya da firmalarla biz KOSGEB birebir görüşmeler noktasında sıkıntılarını aşmaya çalışacağız.''

Kaynak: AA