Simav Belediyesi, TMMOB İle Asansör Protokolü İmzaladı

Simav Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan binaların asansör güvenliği konusunda TMMOB Makine Mühendisleri Odası Asansör Merkezi ile protokol imzaladı.

Simav Belediyesi, TMMOB İle Asansör Protokolü İmzaladı
Protokol imza törenine Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz Girgin, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kütahya Asansör Kontrol Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Atilla Tomsuk katıldı.

1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, ilçe sınırları içinde yetkili olarak göreve başladı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, asansör kontrollerinin yılda en az bir kere yaptırılmasının yasal bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Başkan Özkan, “Yaşanabilecek asansör kazalarına önlem almak amacı ile, Simav ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörlerin kontrolü, protokol gereği uzmanlar tarafından yapılacak. Kontroller sonunda kullanıma uygun ve güvenli olan asansörlere yeşil etiket, hafif kusurlu asansörlere mavi etiket, kusurlu olan asansörler sarı etiket, kullanıma uygun olmayan ve tehlike arz eden asansörlere ise kırmızı etiket yapıştırılacak. Sarı etiketli asansörlere 60 gün, kırmızı asansörlerin ise 30 gün içinde eksikliklerinin tamamlanması gerekiyor. Muayene raporunda belirtilen eksiklikler tamamlanmadan bu asansörlerin kullanılmaması gerekiyor” dedi.

(MEİ-EFE)
Kaynak: İHA