Otogarda Yankesicilik Operasyonu

İstanbul'da yankesicilik yöntemiyle yolcuların cüzdan, para ve cep telefonlarını çaldıkları iddia edilen 6'sı kardeş 7 şüpheli yakalandı.

Otogarda Yankesicilik Operasyonu
İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, otogarda yankesicilik olaylarının artması üzerine çalışma başlattı.

Ekiplerin yaptığı fiziki takip ve istihbarat çalışmasında, vatandaşların dalgınlığından faydalanarak cüzdan, para ve cep telefonlarını çaldıkları öne sürülen kişiler tespit edildi.

Polisin araştırmasında, Gebze'de ikamet eden şüphelilerin her sabah erken saatlerde işe gider gibi evden çıktıkları, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ş.K. ile toplantı yaptıkları, daha sonra İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gelip dalgınlığından faydalandıkları yolculardan hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Polis ekiplerince, Gebze ve Ümraniye'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, Ş.K. (34) ve kardeşleri Z.K (37), V.K (34), A.K (38), U.K (47), Y.K. (31) ile B.A yakalandı.

Şüphelilerin, 20 Ağustos 2017'den bugüne kadar vatandaşlardan yaklaşık 200 bin lira değerinde cep telefonu ve para çaldıkları iddia edildi.

"Suç örgütü kurmak", "suç örgütüne üye olmak" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarını işledikleri öne sürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA