Öğrenciler Bakıma Muhtaç Yaşlıları Ziyaret Etti

Beyşehir ilçesinde öğrenim gören üniversite öğrencileri, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini ziyaret etti.

Yaşadıkları mekanlarda kapılarını çaldıkları yaşlıların elini öpen, ve onlarla sohbet eden öğrenciler, belediye görevlileri tarafından gerçekleştirilen ev temizliği faaliyetlerine de gönüllü olarak eşlik etti.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler, sosyal sorumluluk dersi çerçevesinde "Sen de yaşlanacaksın bir gün" isimli projeye dahil oldu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinin çok anlamlı ve örnek bir çalışma olduğunu belirtti.

Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Gürsoy da günümüzde yaşlı insanlarda yaşamın bir süre sonra baş gösteren hastalık veya sıkıntılarla devam ettiğini söyledi.

"Bu çalışmayı, 6 öğrenci arkadaşımla birlikte gerçekleştiriyoruz" diyen öğrenci Emre Bekçe, "Bu kapsamda şimdiye kadar 4 evi ziyaret ettik. Bugün de Havva Düzel teyzemizin evine misafir olduk. Elini öptük, kendisiyle uzun süre sohbet ettik, arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirilen ev ziyaretinde mekanın temizlik çalışmasına da katıldık." diye konuştu.

Kaynak: AA