Muğla'da Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, 5 şehit ailesi ile 2 gaziye törenle takdim edildi Vali Civelek: 'Şehitlerimiz bizim istiklalimizin ve şanlı tarihimizin sembolleridir'.

Muğla'da Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni
Muğla Valisi Esengül Civelek, 5 şehit ailesi ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı törenle takdim etti.

Menteşe ilçesinde bir restoranda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Civelek, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin emaneti olan aziz vatanı sonsuza dek koruyacaklarını söyledi.

Şehit yakınları ve aileleri ile gazilere devlet ve millet adına şükranlarını sunan Civelek, şunları kaydetti:

"Şehitlerimiz bizim istiklalimizin ve şanlı tarihimizin sembolleridir. Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu mukaddes vatan toprakları üzerinde bağımsız, özgürce, huzur, barış, birlik ve beraberlik içerisinde var olan onurlu yaşamımızı aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz."

Civelek'in konuşmasının ardından, şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Törende, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 11 Kasım 2015'de terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in beratı annesi Fatma Pek'e verildi.

29 Eylül 2016'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve hastanede şehit olan polis memuru Sefa Altınsoy'un beratını ise babası Faruk Altınsoy aldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkisinde 6 Eylül 2015'te terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen sözleşmeli piyade er Adnan Ergen'in beratı, babası Mehmet Ergen'e takdim edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak 17 Şubat 2016'da teröristlerce askeri servis araçlarına yönelik yapılan bombalı saldırıda şehit olan Orçun Munyas'ın beratı babası Mehmet Nuri Munyas'a verildi.

- 'Şehit eşi beratı çocuğuyla aldı"

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 30 Eylül 2016'da düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin'in beratını, eşi Müge Özekin 2 yaşındaki oğlu Yiğit Pars ile birlikte aldı.

Programda Gazi Piyade Uzman Çavuş Vedat Tuğ ile Gazi Piyade er Onur Çolak'a beratları Vali Civelek tarafından takdim edildi. Çolak'ın beratını tedavisi nedeniyle annesi Zennube Yaşar Akburak aldı.

Yakınlarının övünç madalyalarını alan şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Hatıra fotoğrafı çekilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Numan Öksüz de katıldı.
Kaynak: AA