Konteynırlarda Yaşayan Vatandaşlar Yalnız Bırakılmıyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaklaşık on ay önce meydana gelen deprem dolayısıyla konteynırlarda yaşayan vatandaşlar ziyaret edilerek sorunları tespit ediliyor.

Konteynırlarda Yaşayan Vatandaşlar Yalnız Bırakılmıyor
Samsat Kaymakam Vakili Sedat Sezik, ilgili daire amirleri ile birlikte konteynırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor ve anında çözümü için müdahalede bulunuyor.

Samsat ilçe merkezindeki bütün ailelerin tek tek ziyaret edileceğini ve Devletin şefkatli ellerini hissederek, Devletin yetkililerini sürekli yanında görmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Kaymakam Sezik, her an vatandaşlar ile birlikte, onlarla iç içe olduklarını ifade etti.

Kaymakam Sezik, "Yaklaşık on ay önce bir deprem yaşadık. Tabi ki bundan her vatandaşımız belli oranda etkilendi. Kamu çalışanlarımız da birer depremzede olmalarına rağmen, onlar kendi ailelerinden çok vatandaşlara yardım edebilmek için mücadele ettiler. Bu zor günleri bir birimize kenetlenerek aşabiliriz. Devletimiz yapılması gereken bütün her şeyi yapmaktadır. Son çıkan KHK ile kalıcı konutların yapımı için çalışmalar hızlandı. Bir yandan hak sahipliği ve kalıcı konutların yapımı için uğraşırken, bir yandan da konteynırlarda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürmeleri için aralıksız çalışmaktayız. Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda zaman mefhumu tanımaksızın vatandaşlarımız ile iç içeyiz. Bütün ailelerimizi ziyaret ederek sıkıntılarını dinlemekte ve anında çözümü için çalışmaktayız. Özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın mağdur olmaması için önlemler alıyoruz. İlçemizin son ailesi kalıcı evlerine yerleşene kadar bizler bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA