İş Adamlarının Yargılandığı FETÖ Davasına Tahliye Yok

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla tutuklanan ünlü iş adamları Abdullah Kavuk, Ahmet Küçükbay, Şeref Sipahi ile tutuksuz sanık Metehan Kavuk’un yargılanmasına devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen dördüncü duruşmaya tutuklu sanıklar Abdullah Kavuk, Ahmet Küçükbay, Şeref Sipahi, tutuksuz sanık Metehan Kavuk, sanık avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Öğleden önce tanıklar dinlenirken öğleden sonra ise, sanık avukatları savunma yapıp, müvekkillerinin malları üzerindeki kayyum ve tedbirlerin kaldırılmasını, müvekillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanık avukatlarının taleplerinin reddedildiğini belirterek, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.

Olayın geçmişi

İzmir’de, 15 Temmuz darbe girişimin ardından Orkide Yağları ve Küçükbay Şirketler Grubu sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Şirketler Grubu sahibi ve Gediz Üniversitesinin eski Mütevelli Heyet Başkanı Abdullah Kavuk ile oğlu Metehan Kavuk, Şeref Kuyumculuk’un sahibi Şeref Sipahi tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Savcı Zafer Dur, dört önemli isimle ilgili soruşturma dosyasını ayırdı ve iş adamları hakkında hazırlanan iddianameyi İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. FETÖ örgütüne finansal destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan iş adamları hakkındaki 168 sayfalık iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, 4 iş adamına 10 ile 15 yıl arasında ceza verilmesi istendi. İddianamenin kabul edildiği gün Metehan Kavuk dosya üzerinden görülen dava ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA