Görevden Uzaklaştırılan Başkan Aksoy'a Soruşturma İzni

Safranbolu’nun görevden alınan Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve alınan kararlarda imzası olan bazı Belediye Meclis Üyeleri hakkında adli ve idari soruşturma yapılması yönünde İçişleri Bakanlığı tarafından izin verildi.

Safranbolu belediye Başkanı Necdet Aksoy geçtiğimiz yıl Haziran ayı sonunda bazı usulsüz uygulamalar yaptığı iddiasıyla görevden alınmıştı.

Aksoy ve bazı Belediye Meclis üyeleri hakkında, Kastamonu yol ayrımında yapılan yurt binasının arsasının imar izni iki kat iken, daha sonra 10 kat olarak imar değişikliği yapıldığı, dava konusu olunca da 5 kat olarak yeniden değiştirildiği, Fatih Kolejine yapı ruhsatı verilirken ilgili harç paralarının alınmadığı, Meclis kararı olmadan iki kez makam aracı almak için ihaleye çıkıldığı, mümkün olmayınca yine mevzuata aykırı olarak lüks marka araç kiralandığı, yine bir taşınmazda yapım yönetmeliklerine aykırı imar planı değişikliği yapıldığı iddialarıyla ilgili suçlamalar vardı. Hazırlanan ön inceleme raporunda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce soruşturma izni verilmesine karar verildi.

Bakanlığın soruşturma izni ile önümüzdeki günlerde Savcılık soruşturma dosyasının açılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA