GAÜN'de Akredite Ayakkabı Test Laboratuvarı Kuruluyor

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda kentte ve bölgede üretilen ayakkabıların fiziksel ve kimyasal testinin yapılmasını sağlayacak akredite ayakkabı test laboratuvarının kurulacağı bildirildi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile imzalanan protokolle, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ile proje yetkilileri ve akademik personel katıldı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, burada yaptığı konuşmada, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'nin Trimester Eğitim Modeli ile eğitim veren, sanayinin içindeki ilk meslek yüksekokulu olduğunu belirtti.

- Test labaratuvarı tüm bölgeye hizmet verecek

Üniversitenin, Gaziantep iş dünyasıyla hep kol kola olduğunu belirten Gür, "İpekyolu Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız protokolle, Türkiye'nin ayakkabı sektöründe önemli merkezlerinden birisi olan Gaziantep'e akredite ayakkabı test laboratuvarı kuruyoruz. Bu laboratuvardan sadece Gaziantep değil, diğer bölge illeri de yararlanacak. Kurulduğu günden bu yana yenilikçi ve girişimci olma özelliği ile vizyonunu sürekli geliştirerek ön plana çıkan üniversitemiz, Gaziantep'in eğitim öğretimin yanı sıra, topluma fayda sağlayan çalışmalarını sürdürmeye devam edecek." dedi.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ise üniversite ile sanayi arasındaki bağları örmeye devam edeceklerini aktardı.

Şehrin ve bölgenin ihtiyacı olan ayakkabı test laboratuvarının kuruyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Yılmaz, "Mevcut durumda ayakkabı ve terlik üreticilerimizin yasal olarak yaptırması gereken fiziksel ve kimyasal testler için artık İstanbul'a gitmelerine gerek kalmayacak. Projemizi ilk dile getirdiğimiz günden buyana desteklerini esirgemeyen başta Valimiz sayın Ali Yerlikaya, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Gür ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz'a şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz da Gaziantep Üniversitesinin önemli hizmetler yaptığını belirterek, "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde Gaziantep ilimizde böylesine önemli bir projenin hayata geçiyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. İpekyolu Kalkınma Ajansı ile GAÜN arasındaki işbirliğimiz artarak devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA