Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı

Tokat’ta düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih törenin şehit aileleri duygusal anlar yaşadı.

Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Tevcih Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” törenle şehit ve gazi yakınlarına takdim edildi. Tokat İl Jandarma Komutanlığı Kışla Gazinosunda düzenlenen törende 4 gazi ile 10 şehit ailesine törenle “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” verildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-Kerim tilaveti ile başlayan törende Tokat Valisi Ömer Toraman, konuşma yaptı. Vali Toraman, devletin tüm kademeleri milletin ise tüm fertleri ile şehit ve gazilerimizle iftihar ettiğini belirterek, “Onların göstermiş olduğu fedakarlıklar milletimizin tarihinde unutulmayacak şekilde isimlerini yazdırdılar. Gelecek kuşaklarda bu kahramanlarımızı ve kahramanlıklarını okuyarak onları anlayarak, emanetlerini sürdürmek sorumluğu ile ülkemizi geleceğe taşıyacaklar. İnşallah biz her zaman olduğu gibi bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz. Bugün kendileri ile iftihar ettiğimiz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz bunun en büyük teminatı. Biz hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz” dedi.

Vali Toraman’ın konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih etti. Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ağır yaralanarak, kaldırıldığı GATA’da 16 Nisan 2016 tarihinde 28 yaşında şehit düşen özel hareket polisi Kürşat İnan’ın annesi Asiye İnan törende duygusal anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı”nı Vali Toraman’ın elinden alan şehit annesi yerine oturduktan sonra fenalık geçirmesi üzerine 112 Acil Yardım ekipleri müdahale etti. Tansiyonu ölçülerek eline yüzüne kolonya dökülen şehit annesi töreni yaşlı gözlerle izledi.

"Keşke bizde şehadet nasip olsaydı"

15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da Gazi olan Bayram Ertubay, tarif edilmez duygular yaşadıklarını ifade ederek, “Mevlam şehitliği de gaziliği de hamdolsun herkese nasip etmez. Bazen öyle düşünüyorum ki keşke bizde şehadet nasip olsaydı. Ama inanıyorum mevla gaziliği nasip ettiyse şehitliği de nasip eder” dedi.

"Bu vatan için her zaman şehit gazi olmaya hazırız"

Ankara’da Genel Kurmay Başkanlığı önünde gazi olan Zeki Avcı ise bu vatan için her zaman şehit gazi olmaya hazır olduklarını ifade ederek, “3 tane oğlum var 3’ünü de yetiştiriyorum polis, asker yapacağım inşallah. Bu vatan için hizmet verecek onlarda anlatılmaz bir duygu. Allah’ıma şükürler olsun bu vatan için can vermeye her zaman hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA