CHP Antalya Milletvekili Budak Açıklaması

'Ülkede iç pazarın cazibesi kalmadı. Tablo, yatırımcı açısından olumsuzluğunu koruyor. OHAL bu şekliyle devamlılığını sürdürürse olumsuzluk da aynı şekilde devam edecek'

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, "Ülkede iç pazarın cazibesi kalmadı. Tablo, yatırımcı açısından olumsuzluğunu koruyor. OHAL bu şekliyle devamlılığını sürdürürse olumsuzluk da aynı şekilde devam edecek." dedi.

Budak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, uzun süredir devam eden OHAL'in Türkiye'de olağan bir hale dönüştüğünü savundu.

KHK'lar ile tüm kurumların baypas edildiğini, parlamentonun da kendisine göre feshedildiği öne süren Budak, "OHAL Türkiye'nin soysal, ekonomik ve siyasal hayatı alt üst etti. Gelinen noktada Türkiye nefes alınamaz duruma geldi." ifadesini kullandı.

Hükümet yetkililerinin OHAL'in kısa sürede kaldırılacağı yönündeki açıklamalarını anımsatan Budak, 2018 yılının Ocak ayına gelindiğini ve darbe girişiminin üzerinden geçen bir buçuk yıllık sürenin sonunda OHAL'in hala devam ettiğini vurguladı.

Geçen yıl gerçekleşen birleşme ve satınalma işlemlerine bakıldığında yabancı sayısının son 8 yılın en düşük seviyesinde olduğunun görüldüğünü iddia eden Budak, yerli ve yabancı yatırımcı işlem hacminin de Türkiye potansiyelinin çok altına indiğini bildirdi.

Budak, yabancı ve yerli yatırımcıların, Türkiye'den kaçmayı sürdürdüğünü ileri sürerek, "Ülkede iç pazarın cazibesi kalmadı. Tablo, yatırımcı açısından olumsuzluğunu koruyor. OHAL bu şekliyle devamlılığını sürdürürse olumsuzluk da aynı şekilde devam edecek. İş dünyasından cılız tepkiler çıkıyor. İş dünyası karnından konuşuyor ama yaşadıklarından memnun değil. Şunu net olarak söylemek gerekirse geçen yıl çok büyük destekler verildi. İş dünyasının işleri iyi olsaydı bu destekler verilmezdi." ifadesini kullandı.

Budak, CHP olarak OHAL'in yeniden uzatılmaması için gerekli adımları atmayı sürdürecelerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA