Belçika'da Türk Belediye Başkanı, Fuhuş Çetelerine Savaş Açtı

Federal milletvekilliğinin yanı sıra, Saint-Josse belediye başkanlığı görevini sürdüren Emir Kır, belediyesinin “Kuzey Mahallesi” diye adlandırılan bölgesindeki fuhuş çetelerine karşı savaş açtı.

Belçika'da Türk Belediye Başkanı, Fuhuş Çetelerine Savaş Açtı
Göreve geldiği günden itibaren kadın ticaretiyle uğraşan çetelere savaş ilan eden Başkan Emir Kır, Avrupa’nın başkenti Brüksel’de kadın ticaretinin yapıldığı, bu durumu beş yıldır gündeme getirdiklerini ve sürekli anlatmaya çalıştıklarını dile getirirken, bazı kesimlerin kasıtlı olarak fuhuşla, kadın ticaretini sürekli karıştırmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Kadın ticareti konusunda yapılan mücadele ile ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Başkan Emir Kır, “Bugün bizim mahallede bulunan “ışık” dediğimiz yerlerde yani taban katlarda, kiraya verilen yerlerde çalışmalar yapıldı. Biz bunların üzerlerine gidilmesini çok istedik ve geçen yıl ilk defa, bu ağ çözüldü. 17 tane yer kapatıldı. Fuhuşun ve kadın ticaretinin yapıldığı bir tane kahvehane de kapatıldı. Asayişin sayesinde ve tabii ki, yargının sayesinde” şeklinde konuştu.

Kadın ticaretinin üzerine mutlaka daha fazla gidilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kır, “Afrika’dan ve özellikle Nijerya’dan gelen bayanlar oluyor. Bu bayanların aileleri tehdit ediliyor. Belli bir para getirmediği sürece bu ailelere baskı yapılıyor. Bu kadınlar mecbur tutulup, fuhuş yapmak zorunda kalıyorlar. Bizde müdahale ettiğimiz zaman, belediye olarak, polis olarak, bu kadınlar kurtarılıyor bu ağlardan ve bunun sayesinde geçici oturma haklarına sahip oluyorlar. Bu bağlamda özellikle, herkesin şunu iyi bilmesi lazım. Dünyanın en adi suçlarından birisi, kadın ticaretidir. Buna direk ve endirek olarak destek olmak, çok büyük bir ayıptır, büyük bir suçtur. Bu bağlamda bizim görüşümüz aynen devam ediyor ve beş yıldır biz belediyemizde kadın ticaretini men etmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir taraftan yargıyla beraber işbirliği yaparak kadın ticaretinin üzerine gittiklerini de belirten Başkan Kır, diğer yandan belediye olarak fuhuş yapılan bazı evleri satın alarak o evlerde fuhuş yapılmasını engellediklerini ve diğer yandan evlerini fuhuş çetelerine kiralayan ev sahipleri ile görüşüp, fuhuş çetelerine alet olmamaları için onları ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İHA