Anneleri Ölen 4 Oğlak Biberonla Besleniyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, doğumundan hemen sonra anneleri ölen 4 oğlak, biberonla beslenerek yaşatılmaya çalışılıyor.

Anneleri Ölen 4 Oğlak Biberonla Besleniyor
Eşen Mahallesi'nde yaşayan 77 yaşındaki Murat Turgut'un "Sarıkız" ismini verdiği keçisi ahırda doğum yapmaya başladı. Keçinin doğum yaparken zorlandığını fark eden Turgut, veterinere haber verdi. Veteriner Fehmi Şahpak'ın yardımıyla doğum yaptırılan keçi, biri ölü 5 oğlak doğurdu. Doğumdan bir süre sonra ise anne keçi de öldü. Annesiz kalan 4 oğlak, Turgut ailesi tarafından biberonla beslenerek yaşatılmaya çalışılıyor.

Veteriner Fehmi Şahpak, gazetecilere yaptığı açıklamada, fıtık olduğu için keçinin doğum sırasında zorlandığını ve kendisinin yardımıyla doğumun gerçekleştiğini söyledi.

Şahpak, "Keçi 5 yavru taşıdığı için doğuma kadar ve doğum sırasında çok zorlandı. Gerekli tedavileri yaptık ama hayvanı kurtaramadık. Hayatta olan 4 yavrunun ise sağlık durumları iyi." dedi.

Murat Turgut ise keçilerine çok iyi baktıklarını ve bu zamana kadar hep çoklu doğum yaptığını ifade etti. Keçisi öldüğü için çok üzgün olduklarını belirten Turgut, "Hayatımda ilk beşiz oğlak doğuran keçi gördüm. Hayatta olan oğlakları sığır sütüyle besleyip büyüteceğiz. Onlara bir bebeğe bakar gibi bakıp yaşatmaya çalışacağım." diye konuştu.

Keçisi öldüğü için üzüntüsünden ağladığını belirterek Turgut'un eşi Hafize Turgut da "Kendim paralandım. Keşke keçim sen öleceğine, ben ölseydim." dedi.

Kaynak: AA