Amasya Üniversitesi Rektörü Orbay Açıklaması

'Acil müdahaleler esnasında geç ve etkisiz hava yolu yönetimine bağlı ortaya çıkan komplikasyon ve ölüm oranlarının en aza indirilmesini hedefliyoruz'.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, “Hava Yolu Yönetiminde Glottik ve Ekstraglottik Alternatif Hava Yolu Yöntemlerinin Kullanımı” projesini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

Sağlıkta mesleki eğitimin geliştirilmesini amaçlayan Avrupa Birliği destekli proje kapsamında hava yolu yönetiminde kullanılan alternatif yöntemler araştırılıp uygulanıyor.

Kentteki bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Orbay, çalışmalar sonucunda geliştirilen müfredatın ilk ve acil yardım programı müfredatına entegre edileceğini belirterek, "Hastane ve hastane öncesi alanda hizmet veren hastane öncesi sağlık personelleri bu konuda eğitilecek. Böylelikle daha etkili ve kaliteli bir hizmet verilecek. Acil müdahaleler esnasında geç ve etkisiz hava yolu yönetimine bağlı ortaya çıkan komplikasyon ve ölüm oranlarının en aza indirilmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Amasya Üniversitesi ve Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'nün birlikte yürüteceği proje 24 ay sürecek.

Kaynak: AA