Adliye Kafeteryasını İş Yurtları İşletecek

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde İş Yurtları Müdürlüğü’nce halka açık kafeterya açılışı yapıldı.

Adliye Kafeteryasını İş Yurtları İşletecek
Yeni görünümüne kavuşan Adliye Binası içerisindeki kantin İş Yurtları bünyesinde, adliye personelinin ve adliyeye gelecek olan halkın rahat, temiz ve hijyenik bir ortamda ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermeye başladı.

Kafeteryanın açılışını Vali Rahmi Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, 2. Ağır Ceza Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal yaptı. Kars Valisi Rahmi Doğan, kafeteryanın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise Türkiye’deki tüm adliyelerin ticari ünitelerinde işlemeye yetkili kuruluşun İş Yurdu Kurumu olduğunu söyledi.



Başsavcı Camgöz, “Bu anlamda adliyemizdeki ticari olan kafeteryanın işletmesini Kars Ceza İnfaz Kurumuna verdik. Buradaki amacımız kar değildir çalışan hükümlü topluma kazandırılması meslek sahibi olmalarıdır. Burada çalışan hükümlülerin sigortaları yapılmakta ve ücret almaktadırlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Camgöz ve beraberindekiler kafeteryayı gezerek bilgi aldı.
Kaynak: İHA