Veznedarın 10 Bin Avroluk Dalgınlığı

Kayseri'de bir döviz bürosu çalışanı tarafından kendilerine fazladan verilen 10 bin avro karşılığı Türk Lirasını alan 3 müşteri, parayı polise teslim etti Döviz bürosu sahibi Berk: 'Şu an arkadaşların emniyette olduğunu ve parayı da teslim edeceklerini öğrendik. Kendilerine şimdiden duyarlı oldukları için teşekkür ediyoruz'

Veznedarın 10 Bin Avroluk Dalgınlığı
Kayseri'de bir döviz bürosu çalışanınca kendilerine fazladan verilen 10 bin avro değerindeki Türk Lirasını alan 3 müşteri, bu parayı polise teslim etti.

Alınan bilgiye göre, Kazancılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir döviz bürosunda veznedar olarak çalışan Ahmet Aksu'nun (55), döviz bozmaya gelen müşterilere fazladan ödeme yapmasının basına yansımanın ardından, yakınlarının haber vermesi üzerine olaydan haberdar olan müşteriler, polise giderek fazladan aldığı parayı geri verdi.

Döviz bürosu sahibi Bekir Berk de gazetecilere yaptığı açıklamada, örnek davranışlarından dolayı müşterilere teşekkür etti.

Önceki gün meydana gelen olayın ardından, parayı alanların kötü niyetli olmadıklarını düşündükleri için hemen polise haber vermediklerini belirten Berk, şunları söyledi:

"Çalışanımızın birisi 10 bin avro fazla ödeme yapmış. İnceleme yaptığımızda arkadaşların bunu bilinçli olarak yapmadığına karar verdik. Görüntüleri incelediğimizde bu arkadaşların büyük ihtimalle gurbetçi olduğunu tahmin ettik. Hatta o gün emniyete filan da haber vermedik. Bir gün kadar bekledik. Bunlar akşam hesap yapıp farkına varırlar, duyarlı olurlar diye bekledik. Gelmeyince de sağ olsunlar gazeteci arkadaşların yoğun ilgisiyle de hatta bir canlı yayında bu iş neticelendi. Duyduğumuza göre bir müşterinin Fransa'da yaşayan kız kardeşi izlemiş ve kardeşini aramış. Onlar da o an farkında olmuşlar. Şu an arkadaşların emniyette olduğunu ve parayı da teslim edeceklerini öğrendik. Kendilerine şimdiden duyarlı oldukları için teşekkür ediyoruz."
Kaynak: AA