Trabzon'daki FETÖ Davası

Sözde 'emniyet imamı' olan eski öğretmen ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürü Okur'un da aralarında bulunduğu 5 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında sözde "emniyet imamı" olan eski öğretmen Ali Kemal Ayvaz ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Müdürü Hüdayi Okur'un da aralarında bulunduğu 5 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar sözde emniyet imamı Ali Kemal Ayvaz ile eski polis memurları Serdar Yıldırım, Yakup Demirci, Murat Sumeli, tutuksuz sanıklar Ömer Kömür ve eski Cinayet Şube Müdürü Hüdayi Okur ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı, tutuklu sanık Ayvaz'a, Oktay İmat isimli şahsı tanıyıp tanımadığını sordu.

Ayvaz, "Benim sorumluluğum döneminde toplanan himmet paralarını Akçaabat ilçesinden sorumlu kişi olan Ali Kemal Ayvaz'a verirdik." şeklinde beyanlarda bulunan İmat'ı tanımadığını savundu.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Ayvaz, ByLock programını kullanmadığını belirterek tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanıklar Murat Sumeli, Serdar Yıldırım ve Yakup Demirci de suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Tutuksuz sanıklar Hüdayi Okur ve Ömer Kömür de önceki beyanlarını tekrar ettiklerini belirttiler.

Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA