Suluova'da 'Gönlünde Bir Tutku Kudüs' Konferansı

Suluova'da "Gönlünde Bir Tutku Kudüs" konferansı düzenlendi.



Kaymakamlık ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen konferans, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kaymakam Vural Karagül, etkinliğin, Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'ü anmak ve Amerika Birleşik Devletlerinin hukuksuz Kudüs kararına Türk milletinin hep birlikte karşı çıktığını bir kez daha ortaya koymak için düzenlendiğini söyledi.

Türkiye’nin Filistin'i hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve bırakmayacağını ifade eden Karagül, şunları kaydetti:

"ABD'nin 6 Aralık'ta Kudüsİsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklaması gerek evrensel değerleri gerekse de uluslararası hukuku hiçe saymaktır. İsrail'in haksız işgali Filistinlilerin rüyalarını ve hayallerini göz ardı etmiştir. İslam'ın Harem-i İzzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türkü'yle, Arabı'yla, Kürdü'yle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Evet, bu ruh canlandı ve ümmetin birliği için Kudüs davasına sahip çıktı. Unutulmasın ki Kudüs düne göre bugün daha güçlü, daha emin, daha güvenlidir."

Öğrenciler tarafından ilahiler seslendirilerek, "Kudüs" temalı şiirler okunmasının ardından araştırmacı ve tarihçi Ozan Bodur, "Gönlünde Bir Tutku Kudüs" konulu konferans verdi.

Konferans sonunda Kaymakam Karagül, Bodur’a hediye takdim etti.

Programa, Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Engin Erkul, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karavin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA