Sivas'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kurumların müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Gül, 2017 yılında başlayan ve devam eden projelerin bedelinin 8,1 milyar lira olduğunu belirterek, buna hızlı tren hattının dahil olmadığını aktardı. Proje bedelinin 2016 yılında 6,3 milyar lira, 2015 yılında 6,1 milyar lira olarak gerçekleştiğini anımsatan Gül, "Son yıllarda Sivas'a daha çok yatırım yapıldı. İnşallah bu sene de daha fazlasını Sivas'a sizlerle, sayın bakanımızla, milletvekillerimizle beraber kazandırmış olacağız. Sivas kamu yatırımlarında ciddi anlamda pay alan bir il. Sivas en çok kamu yatırımları alan 11'inci il durumunda, bu da bizi mutlu ediyor. Bu yıl içerisinde yapacağımız işlerin planlanması, projelendirilmesi, bir an önce ihaleye çıkılması lazım. Yaz mevsimimiz çok kısa, inşaat mevsimimiz çok kısa. Yatırımların vatandaşların hayatında ciddi anlamda etkili olabilmesi için zamanında işlerin bitmesi lazım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kurum ve kuruluşlar sırasıyla kentte yaptıkları hizmetleri anlatarak koordinasyonu gerektiren hususlarda bilgi paylaşımında bulundu.

Kaynak: AA