Şehirlere Ekonomik Beklentilerine Göre Hizmet Yapılacak

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Boğa: '(Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu) Bu çalışmamızla istek ve önerileri test etmek istedik. Ayrıca 'bu dalda hangi yatırımlar daha hızlı biterse sizi rahatlatır' sorularıyla şehirlerin ekonomik beklentilerini ölçmeye çalışıyoruz. 81 vilayetle ilgili Türkiye'de şehirlerin ekonomik beklentileri raporu yayımlanacak ve bu bir eylem planı olarak askıda kalmayarak, uygulamaya geçirilecek'

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, AK Parti'nin "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri" konulu forum düzenlediğine işaret ederek, "Bu çalışmamızla istek ve önerileri test etmek istedik. Ayrıca 'bu dalda hangi yatırımlar daha hızlı biterse sizi rahatlatır' sorularıyla şehirlerin ekonomik beklentilerini ölçmeye çalışıyoruz. 81 vilayetle ilgili Türkiye'de şehirlerin ekonomik beklentileri raporu yayımlanacak ve bu bir eylem planı olarak askıda kalmayarak, uygulamaya geçirilecek." dedi.

Ali Boğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin bazı illerde düzenlediği ve 81 ilde düzenlemeyi hedeflediği "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" ile vatandaşa bizzat yapılan hizmetleri sorduklarını ve vatandaşın taleplerine kulak verdiklerini söyledi.

Kendisinin yanı sıra AK Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da illere gittiğini belirten Boğa, şunları kaydetti:

"Biz AK Parti Ekonomi İşler Başkanlığı olarak 2019 öncesi şehirlerin ekonomik beklentilerini ölçmek istedik. Merkezi hükumet Ankara'da bir hizmet üretiyor. Ama bu hizmetin kılcallarda, hizmet sunulan vatandaşa ne kadar ulaştığı ya da vatandaşı ne kadar memnun edip etmediği konusunu test etmemiz gerekiyor. Bir de Ankara'daki politikaları belirlerken biz neye göre hedef seçeceğiz? Vatandaşın istek ve arzularını Ankara'nın hedefi yapmak için şehirlerin ekonomik beklentiler forumunu hayata geçirdik."

81 ilin tamamına gideceklerini belirten Boğa, büyük kentlerde ise bu foruma Cevdet Yılmaz'ın katıldığını aktardı.

Bu forumla, vatandaşın AK Parti'nin 15 yıldır yaptığı hizmetlerden ne kadar memnun olduğu sorusuna yanıt aradıklarını ifade eden Boğa, ayrıca hizmet yapan ile hizmet gören arasındaki ilişkinin de kurulması açısından bu toplantıların önemli olduğuna dikkati çekti.

Boğa, görüşmelerde vatandaşın yaşadığı şehri önümüzdeki dönem nerede görmek isteğine de cevap arandığını anlatarak, "Bu çalışmamızla istek ve önerileri test etmek istedik. Ayrıca 'bu dalda hangi yatırımlar daha hızlı biterse sizi rahatlatır' sorularıyla şehirlerin ekonomik beklentilerini ölçmeye çalışıyoruz. 81 vilayetle ilgili Türkiye'de şehirlerin ekonomik beklentileri raporu yayımlanacak ve bu bir eylem planı olarak askıda kalmayarak, uygulamaya geçirilecek." diye konuştu.

AK Parti hükumetleri döneminde yapılan nice hizmetler olduğunu, ancak bunların bir kısmı geçen 15 yıl süre zarfında unutulduğuna işaret eden Boğa, "hizmet gelmedi" diyen hiç bir il ile karşılaşılmadığını belirtti.

- "Merkezi idare hizmeti, vatandaşın memnuniyeti için sunuyor"

Boğa, gittikleri illerde şimdilik AK Parti kadroları ve sivil toplum kuruluşu (STK) mensuplarıyla bir araya geldiklerini, daha sonra sokaktaki vatandaş ile de buluşacaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Forum yapılan bazı iller diyorlar ki 'biz ne istediysek geldi. Ama, şurası şöyle olursa daha iyi olur.' gibi uyarıları var. Yapılan hizmeti içinde yaşayan açısından da görmek lazım. Bu toplantılar o açıdan faydalı oluyor. Örneğin Ardahan'daki çevre yollarda yapılan çalışmaların bir an önce bitmesi vatandaşı daha da mutlu edecek. Onu ben burada hissettim. Her il de hissedilen farklı öneriler var. O bakımdan biz vatandaşın önerisine önem veriyoruz. Merkezi idare hizmeti, vatandaşın memnuniyeti için sunuyor."

Vatandaşın memnuniyetine önem verdiklerini vurgulayan Boğa, "AK Parti, iktidara geldikten sonra vatandaşa hizmeti ön plana çıkardı. Vatandaşa, 'bak biz durumun hakimi değil, hadimiyiz, hizmetçisiyiz. Biz Türkiye'de yapılması gereken projelerin ve hizmetlerin hizmetçisiyiz' diyoruz. Biz hizmetçilik yapıyoruz ama vatandaş bizim hizmetçiliğimizden ne kadar memnun? Bunu sormaya geldik ve bunu tespit ediyoruz." dedi.

Boğa, söz konusu toplantılardan çıkacak olan raporun, uygulanmak amacıyla çıkacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA