Safranbolu'da Z-Kütüphane Açılışı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün destekleriyle Güzel Sanatlar Lisesi'nde yaptırılan Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı.

Safranbolu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Güzel Sanatlar Lisesinde yapılan açılışta konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, Güzel Sanatlar Liselerinin farklı liseler olduğunu, her ziyaretinden sonra mutlu ayrıldığını ve sanatın olduğu yerde güzelliklerin bulunduğunu söyledi.

Eğitime çok bütüncül olarak bakmayı tercih eden bir idareci olduğunu ifade eden Vali Çeber, "Çok fazla saç ayağından oluşan bir sistem eğitim bir tarafını eksik bırakırsanız başarıya ulaşamazsınız. Eğitim ve insan yetiştirme konusunda birçok bileşeni birden hareket ettirmeliyiz kuşkusuz. Bunun da en önemli yeri, merkezi okullardır. Okullarda iş bize ve sizlere düşürüyor. Okullardaki sorumluluğumuzu imkanları en üst düzeyde yerine getirmeliyiz. Devletimizin bu anlamda çok önemli işler yaptığını düşünüyorum. Hepimiz görüyoruz, nerelerden nerelere geldik. Z-Kütüphanenin de bu bütüncül çalışmanın bir ayağı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

İl genelinde toplam 9 Z-Kütüphanenin hizmete girdiğini aktaran Çeber, şöyle konuştu:

"Ben kitap kokusunu çok önemsiyorum. Beni tanıyanlar bilir ki, evrak arasında bile dinlenmek içim kitap okurum. Mutlaka okuyun dağarcığını genişler. Pek çok alanda bilgi sahibi olursunuz. Dijital alemde boğulmak ortak derdimizdir, onlardan geride kalmayalım bundan kaçış yok ama kitapları bunların arasına boğup yok etmeyelim. Dijital materyalden okumakla kitaptan okumak arasında çok fark var. Z-Kütüphaneyi bu anlamda önemsiyorum. Okumayı asla bırakmayın. Okuduğumuz hiçbir şey boşa gitmiyor bir avantaj olarak ortaya çıkıyor."

İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun verdiği konserin ardından Z-Kütüphanenin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA