'Prestij Caddesi Projesi'

Proje kapsamında çam ağaçlarının kesilmesi üzerine gelen tepkilere Salihli Belediye Başkanı Kayda yanıt verdi.

Salihli ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesince Şüheda Caddesinde uygulanacak "Prestij Caddesi Projesi" kapsamında çam ağaçlarının kesilmesi nedeniyle gelen tepkiler üzerine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda açıklama yaptı.

Kayda, yaptığı açıklamada, ağaçların, ekonomik ömrünü tamamladığını, çürüme nedeniyle de tehlikeye sebep olduğunu belirtti.

Kayda, şöyle konuştu:

"Şüheda Caddesi’nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından prestij caddesi kapsamında yenileme çalışması başlatıldı. Cadde üzerinde bulunan esnaflarımızın da talebi doğrultusunda içten çürüme yapan, ekonomik ömrünü tamamlayan ve yıkılma ihtimali nedeniyle tehlikene neden olan ağaçlar kesildi. Proje kapsamında kesilen ağaçların yerine kent estetiğine uygun yeni ağaçlar dikilecektir."

CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık ise yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımız bu çalışmalardan memnun değil. Ağaçlar kesilmeden bu cadde düzenlemeleri yapılamaz mı? Hizmet adına düpedüz ağaç katliamı yapılıyor. Bunları zamanı gelince Salihli halkının değerlendireceğini biliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA