Osmaniye'de İstihdam

Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, 2017 yılında kentte 9 bin 668 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirtti.

Altunkaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl kentte 5 bin 936 iş yerinin ziyaret edilerek kurum hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldığını, işverenlerden işçi talebi alındığını kaydetti.

Osmaniye İŞKUR'un işbaşı eğitim programı yararlanıcı sayısı bakımından Türkiye ikincisi olduğunu anlatan Altunkaynak, şunları kaydetti:

"2 bin 927 kişiyi bu programdan faydalandırarak iş arayan vatandaşlarımızın iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmayı başardık. Osmaniye İŞKUR, işsizlere iş arama yolları ve işverenle mülakat teknikleri konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunan bireysel görüşmede Türkiye altıncısı, grup görüşmesinde ise Türkiye ikincisi oldu. Bu kapsamda 43 bin 407 kişi bireysel görüşme yoluyla 463 grup ise grup görüşmesi yoluyla iş ve meslek danışmanlığı hizmeti aldı.

Osmaniye merkez ve ilçelerde Milli Eğitime bağlı 174 okulda meslek seçecek binlerce öğrenciye iş arama becerileri ve doğru meslek seçimi konusunda seminerler vererek Türkiye genelinde başarı sıralamasında 20. sırada yer aldı. Girişimcilik Eğitim programı kapsamında kendi işini kurmak isteyen 789 katılımcıya girişimcilik eğitimi vererek iş gücü piyasasına girişimci kazandırdı. Bin 800 kişi Toplum Yararına Programlar kapsamında çeşitli işlerde çalışarak geçici de olsa gelir desteği elde etti."

Altunkaynak, hizmet kalitesini artırarak istihdama katkıda bulunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA