Muş'ta Gösteri Ve Yürüyüş Güzergahları Belirlendi

Muş Valiliği, toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahlarını belirledi.



Valilikten yapılan açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile ilgili yönetmelik gereğince, toplantı, gösteri, yürüyüş ve güzergahların belirlendiği kaydedildi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre hazırlanan 2018 yılında uygulanmak üzere yürüyüş güzergahı planı ve basın açıklamalarının yapılacağı yerlerin yeniden belirlendiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Birinci güzergahta, Karayolları Kavşağı alt kısmındaki İstasyon Caddesi'ndeki eski Yetiştirme Yurdu'nun bulunduğu alan, toplanma alanı olarak belirlendi. Buradan başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşünün İstasyon Caddesi'ni takiben Tren Garı önüne kadar devam edilmesi, Tren Garı önündeki boş alanın miting alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. İkinci güzergahta ise Cumhuriyet Caddesi'ndeki belediye su deposu önü toplanma alanı olarak belirlendi. Buradan başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşünün Cumhuriyet Caddesi'ni takiben PTT Caddesi'ne dönülerek miting alanı olan belediye binası önüne kadar devam edilmesi, Belediye Meydanının miting alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı."

Açıklamada, Anayasa ve kanunlarla belirtilen esaslar çerçevesinde kullanılması için belirlenen yerler haricinde yapılacak toplantı, gösteri ve yürüyüş ile basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyeceği aktarıldı.

Kaynak: AA