Milletvekili Günay'dan Adularya İşçilerine Müjde

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr Emine Nur Günay, Mihalıççık ilçesinde bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Adularya Enerji Üretimi ve Madencilik A.Ş. Yunus Emre Termik Santralinde çalışan işçiler maaşlarıyla ilgili sıkıntıyı çözdüklerini belirtti.

Konunun kendisine aktarılmasının ardından gerekli girişimlerde bulunan Prof. Dr. Günay, hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak hem de TMSF yetkilileri ile iletişime geçti. Konuyu Enerji Bakanı ve TMSF yetkilileriyle paylaşarak çözüm için gerekli adımların atılmasını sağlayan Günay, 17 Ocak 2018’de işçilerin TMSF yönetimindeki dönemden alacakları bütün ücretler kendilerine ödendiğini açıkladı.

Günay konu ile alakalı ‘’ Mihalıçcık Adularya Enerji Elektrik Üretim Tesisi’nde çalışan işçilerin ödemeleri an itibariyle hesaplarına yatırılmıştır. TMSF Başkan Yardımcısı Sn. Nevzat Avunç’a verdiği bilgiler ve sorunu çözmede verdiği destek için teşekkür ederim. Adularya’da çalışan işçilerimizin mağduriyet yaşamaması için hükümetimiz sorunun çözülmesi için çalışmaktadır. Şehrin vekili olarak gelişmeleri Enerji Bakanımız Berat Albayrak‘a aktarmakta ve TMSF ile iletişim içinde takip etmekteyim. Adularya Tesisi Eylül 2016 tarihinde TMSF’ye geçmiş ve kayyum atanmıştır. TMSF’ye geçmeden Naksan Holding sahipliğindeyken işçilerin iki aylık maaş alacağı bulunmaktaydı. TMSF bünyesinde çalışanlarımıza maaş ödemelerinin düzenli yapılması için büyük bir çaba gösterilmektedir. Şehrim ve ilçem adına Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve TMSF yönetimine teşekkür ederim. 17 Ocak 2018 itibariyle Aralık 2017 ödemeleri yapılmıştır. Kısacası, bugün itibariyle TMSF yönetimindeyken yapılmayan ödeme yoktur. Hükümetimiz çalışanlarımızın mağduriyetini önlemek için kısa vadeli önlemlerin yanı sıra tesisin verimli işletilmesine yönelik orta vadeli çalışmalar yapmakta ve sorunu tamamen çözmeye çalışmaktadır ‘’ şeklinde açıklamada bulundu.
Kaynak: İHA